Martijn Maaskant stopt met wielrennen

woensdag 29 oktober 2014 om 14:53
Martijn Maaskant

foto: Sirotti

Martijn Maaskant stopt met wielrennen. Dat meldt zijn managementbureau SEG International. Afgelopen seizoen was de 31-jarige renner actief voor het Amerikaanse United HealthCare.


De renner geeft fysieke problemen als reden op. Maaskant kwam in 2011 tijdens Parijs-Nice zwaar ten val. ”Sinds mijn val in 2011 heb ik geprobeerd weer op mijn oude niveau te komen. Ik heb er alles aan gedaan en voor gegeven, maar moet toch accepteren dat het me niet meer gaat lukken om terug te komen op het niveau wat ik denk nodig te hebben voor de top. Dan moet je realistisch zijn en kijken naar wat je nog kan en wil toevoegen aan het wielrennen. Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb door alle problemen sinds eind april geen wedstrijd meer gereden, daardoor heb ik goed kunnen nadenken over mijn toekomst en komt het einde van mijn sportieve carrière minder abrupt.”

De meest in het oog springende prestaties van de Zuid-Hollander zijn een vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij heeft nog geen duidelijk idee wat de toekomst hem gaat brengen. “Wellicht ligt mijn toekomst in het wielrennen, maar dat kan ook daar buiten zijn. Ik neem de tijd om dat te ontdekken,” klinkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.