Mark Cavendish: “Wilde niet opgeven”

donderdag 19 juli 2018 om 13:10
Mark Cavendish: “Wilde niet opgeven”

foto: Sirotti

Voor Mark Cavendish eindigde de Tour de France gisteren op weg naar La Rosière. De sprinter kwam buiten de tijdslimiet over de finish en moet daardoor de Tour net als zijn steun en toeverlaat Mark Renshaw vroegtijdig verlaten. De sprinter van Dimension Data kijkt alweer vooruit naar de volgende editie.

“We wisten op voorhand dat dit een lastige rit zou worden”, vertelt hij in een reactie. “Toen ik in oktober het routeschema zag wist ik dat het enorm zwaar ging worden. Maar ik moest het proberen. Ik heb het geprobeerd, ben gefinisht, maar was simpelweg bij lange na niet snel genoeg.”

Het was voor Cavendish een erezaak om de finish te halen. “Julian (Vemote) en Jay (Thompson) hebben op mij gewacht. Toen we aan de voet van de eerste beklimming kwamen, was het duidelijk. Omdat ik enkel mijn eigen tempo kon rijden, heb ik ze gezegd om door te rijden. Daarom hebben we in ieder geval niet vier renners verloren”, rekent hij uit. Opgeven was geen optie. “Ik stap nooit uit een wedstrijd. Dat heb ik als neo-prof gedaan en toen zei ik: nooit meer. Het is belangrijk om te finishen. Na het werk dat mijn ploeg voor mij gedaan heeft, kan ik niet zomaar stoppen. Dat moet ik respecteren.”

De 33-jarige Cavendish durft alweer vooruit te kijken. “Ik ben enorm teleurgesteld, maar dat is koers. Ik ben niet de eerste renner die buiten de tijdslimiet finisht en zal ook niet de laatste zijn. Ik probeer volgend jaar sterker terug te komen”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Scott Sunderland 19 juli 2018 om 13:22

Benieuwd of hij na dit debacle alsnog kan bijtekenen bij Dimension Data. Ik zou het de ploeg niet aanraden. En hij gaat vast niet voor een veel lager contract tekenen. Maar waar kan hij dan nog terecht ? Aqua Blue misschien.

achtpuntzes 19 juli 2018 om 13:22

edit wf: laat trollgedrag achterwege

pjam4 19 juli 2018 om 13:23

Was ook niks dit jaar, dus zal al snel sterker zijn volgend jaar! Eigenlijk presteert niemand bij DD; die doen toch duidelijk iets verkeerd, evenals Katusha en EF Drapac. Erg jammer.
Ben benieuwd of EBH nu weer zijn kwaliteiten kan laten zien, zoals vorig jaar. Zo ja: wat een blunder van de ploegleiding dat ze maar bleven gaan voor de kansloze Cav. Zo nee, treunis troef bij de ploeg.

bilthoven 19 juli 2018 om 13:27

Respect voor Cav, in alle opzichten een superprof! Ben benieuwd hoe zijn toekomst eruit zal zien. Het beste is er natuurlijk wel vanaf, maar laten we ook niet vergeten dat hij de afgelopen 2 seizoenen ongelooflijk veel tegenslag heeft gehad.

Scott Sunderland 19 juli 2018 om 13:27

edit wf: ontopic svp

Attack 19 juli 2018 om 13:31

Lijkt me meer einde carrière te worden. Kan zich niet meer mengen in de sprints dus heb je weinig aan deze man.

Titaantje 19 juli 2018 om 13:53

@Attack: Cav heeft toch enkele WKs laten zien ook prima de eerste 100km op kop te kunnen rijden!
Dit doet zijn contractonderhandelingen idd geen enkel goed.

vlaamse ardennen 19 juli 2018 om 14:02

Niets einde carriere, die wil in 2020 nog naar Tokyo

Kruisberg 19 juli 2018 om 14:07

Bij dimension data ging het mis toen ze allemaal uitgerangeerde profs gingen halen zoals een cavendish, hagen, farrar, en ook slagter nu min of meer. Het is een zuid-afrikaanse ploeg die veel sympathieker zou overkomen wanneer ze meer op die talenten focussen en meer aanvallen

kleomantre 19 juli 2018 om 14:24

Hopelijk blijft-ie nog even plakken en wordt-ie constant bekritiseerd door de pers. Gun hem zo’n ietwat vervelende aftocht wel, want stond graag het mannetje te wezen in zn beste jaren en is bovendien veel te weinig aangepakt op oncollegiaal gedrag.

Emergo 19 juli 2018 om 20:11

@Kleomantre Zielige reactie.

kleomantre 20 juli 2018 om 10:00

Emergoe ben jij zo’n pastoor die aan het sterfbed van iemand staat die meer kwaad dan goed heeft gedaan en dan zegt ”uw zonden zijn vergeven”.

Emergo 20 juli 2018 om 10:25

@Emergo Zie mijn eerdere reactie.

bilthoven 20 juli 2018 om 12:36

@kleomantre Echt onbegrijpelijk dat er nog steeds zo over Cavendish gedacht wordt. Ik zou zeggen, lees in het laatste nummer van “De Muur” eens het interview met Fabio Jacobsen. Die geeft toch echt een heel ander beeld van Cavendish!!

Headlines

Materiaalzone

Populair