Marion Norbert-Riberolle: “Vandaag heeft de sterkste wél gewonnen”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 16 januari 2023 om 15:28

Marion Norbert-Riberolle: “Vandaag heeft de sterkste wél gewonnen”

Zaterdag was Marion Norbert-Riberolle nog zwaar ontgoocheld na het BK veldrijden in Lokeren, vandaag is er de glimlach na haar overwinning in Otegem. De renster van Crelan-Fristads leek ook in de West-Vlaamse modder op weg naar een tweede plaats, maar won na een late plottwist alsnog van Aniek van Alphen.

Het venijn zat hem in de staart, want Norbert-Riberolle wist in de slotfase van de cross toch weer terug te keren bij Van Alphen. De Nederlandse leek met een halve ronde te gaan nog op weg naar de overwinning, maar zat duidelijk door haar beste krachten heen en had geen antwoord meer op een ultieme versnelling van Norbert-Riberolle.

Norbert-Riberolle kwam zo alsnog als eerste over de streep, voor Van Alphen en Denise Betsema, en wist zo haar BK-teleurstelling door te spoelen. Zaterdag werd ze in Lokeren namelijk vice-kampioen van België, achter Sanne Cant, na pech in de openingsronde. “Ik ben heel blij met deze zege, al is het niet in de Belgische kampioenentrui”, vertelde de geboren Française aan het regionale WTV.

“Na mijn val ben ik op woede proberen terug te keren tot bij Van Alphen. Vandaag heeft de sterkste gewonnen, zaterdag op het BK was dat niet het geval”, laat ze weinig aan de verbeelding over.

 
4 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2023
De Kevin mocht een dagje thuis blijven, zeker?
16 januari 2023
Nou norbert aniek had gewoon pech hoor
    16 januari 2023
    Reactie Aniek: “Marion was vandaag echt de sterkste. Ze maakte met nog twee ronden te gaan een foutje, maar ze wist in de slotronde toch weer aan te sluiten. Ik wist toen dat het een lastig verhaal zou worden. De laatste stroken op het parcours waren namelijk echt geschikt voor Marion.” “Ik had het zeker nog niet opgegeven, maar de cross duurde gewoon een halve ronde te lang. Ik ben vandaag op waarde geklopt."
    16 januari 2023
    Oh sorry dat heb ik gemist

Reacties zijn gesloten.