Marijn van den Berg opent Orlen GP met zege
foto: Cor Vos
zaterdag 29 mei 2021 om 14:50

Marijn van den Berg opent Orlen GP met zege

Na fraai voorbereidend werk van de Nederlandse selectie heeft Marijn van den Berg de eerste rit in de Orlen Nations Grand Prix gewonnen. De Nederlander drukte na een uitstekende lead-out van Rick Pluimers en Mick van Dijke zijn wiel als eerste over de meet in Bialystok. Kim Heiduk werd tweede, Pavel Bittner derde.

Met de Nederlandse nationale selectie als topfavoriet begon zaterdag de Orlen Nations Grand Prix. In een vlakke rit rond Białystok zou een massasprint vermoedelijk de eerste leider uitwijzen.

In de eerste tachtig kilometer werd dat vermoeden bevestigd. Mede door het werk van de Nederlanders bleef het peloton compact. Pas in de laatste veertig kilometer reed er met Xabier Mikel Azparren dan eindelijk iemand weg.

Alhoewel de Bask een mooi gat wist te slaan, had de Nederlandse selectie de touwtjes stevig in handen. In de laatste 16 kilometer werd hij tot de orde geroepen en kon de voorbereiding op een sprint beginnen.

Nederlanders controleren en winnen
Daarin durfde geen ander land de Nederlandse trein met Tim Marsman, Casper van Uden, Maikel Zijlaard, Rick Pluimers en Mick van Dijke van de kop van het peloton te drukken, ook niet in de slotkilometer.

Na een goede lead-out van de twee renners van de Jumbo-Visma Academy wist Van den Berg het simpel af te maken om zo zijn derde zege van het seizoen te boeken. Zondag start hij als leider aan de slotetappe.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
2 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2021 15:17
Die is in vorm de laatste weken. Die Kim Heiduk is ook goed bezig.
29 mei 2021 15:21
Keurige leadout en knappe sprint!

Reacties zijn gesloten.