Marianne Vos: “We reden als groep best een goede wedstrijd”

zaterdag 2 februari 2019 om 18:10
Marianne Vos: “We reden als groep best een goede wedstrijd”

foto: Cor Vos

Marianne Vos vindt niet dat de de wereldtitel van Sanne Cant te wijten is aan een gebrek aan Nederlandse samenwerking. “We reden als groep best een goede wedstrijd”, vertelt Vos na afloop. “Maar het is en blijft veldrijden. Dikwijls wint dan de sterkste. Dat was vandaag zo.”

“Cant was gewoon de sterkste. Wij moeten het doen met de ereplaatsen”, concludeert Vos. “Voor mij zat er echt niet meer in; ik had zelf namelijk helemaal geen overschot. Ik liet af en toe gaatje; dat was niet voor de veiligheid, maar omdat ik moest lossen. Pas in de finale kwam ik wat meer in mijn ritme.”

De bronzen medaille in Bogense is alweer de elfde podiumplaats van Vos op een wereldkampioenschap veldrijden. Haar laatste overwinning dateert uit 2014, toen de Nederlandse in eigen land in Hoogerheide Eva Lechner en Helen Wyman de baas was.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ikbenprocycling 2 februari 2019 om 19:10

Vos heeft meer wielervernuft dan wij hier allemaal bij elkaar.
De Nederlandse dames zijn klaar en hangen te drogen.
Op naar morgen.

sooike 3 februari 2019 om 08:56

Dit is typisch een reactie van Vos. In haar hart weet ze wel beter: geen enkele Nederlandse vrouw gunt de ander ook maar het licht in de ogen. Bondscoach De Knegt wilde zijn vingers niet branden aan het naar voren schuiven van Brand als beschermde renner: immers Brand was de enige die de laatste weken indruk maakte en in topvorm was. Betsema was outsider, maar Vos past er voor om de namen van die twee te noemen. Liever spreekt ze over “een goede wedstrijd als team”. Onzin Marianne! Jij als geen ander had in plaats van de slappe bondscoach een tactisch plan kunnen smeden met Brand aks uiteindelijke winnares. Maar ook jij weigerde je persoonlijke ambities op te offeren in het belang van het team. Een blamage was het en jij maakte er deel van uit !

Napoleon 4 februari 2019 om 08:09

Prachtig gezegd, mr. Couch Potato

Headlines

Materiaalzone

Populair