Marianne Vos start veldritseizoen in Scheldecross

donderdag 7 december 2017 om 09:58

Foto: Andre Weening

Marianne Vos zal op zaterdag 16 december haar opwachting maken in het veld. Dan staat de zevenvoudig wereldkampioene in het veld in Antwerpen aan de start van de Scheldecross. Het is voor haar de start van een veldritcampagne die moet leiden tot goud op het WK in Valkenburg.


“Het seizoen lijkt behoorlijk op dat van afgelopen seizoen, ook qua aantal wedstrijden”, aldus Vos op de site van haar ploeg WM3. “Ik heb samen met mijn trainer zo goed mogelijk gezocht naar een balans, naar een goede verhouding tussen crossen en rust. Ik weet wat voor impact een cross kan hebben op het lichaam. Uiteindelijk gaat het erom dat ik voor het maximale kan strijden op de plaatsen waar ik aan de start sta.”

Vos rijdt deze maand vier veldritten in België. Na de Scheldecross (16/12) staat zij dit jaar ook nog aan de start van de Waaslandcross in Sint-Niklaas (23/12), de wereldbekerveldrit in Heusden-Zolder (26-12) en de Superprestigecross in Diegem (30/12).

Het WK in Valkenburg op zaterdag 3 februari is haar hoofddoel. “Het wordt een relatief kort seizoen. Ik heb eerst een aantal crossen nodig om ritme op te doen en daarna hoop ik er te staan. Het veldrijden helpt me in de voorbereiding op het wegseizoen. Maar uiteraard wil ik in die periode zo goed mogelijk presteren. Dat het wereldkampioenschap dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop in de best mogelijke vorm in Valkenburg te staan.”

5 Reacties

HoofdIsVrij 7 december 2017 om 14:05

Valkenburg moet een nagenoeg perfect parcours voor haar zijn.

west 7 december 2017 om 16:47

Vos, Kaptijns, Brand, de Boer, Worst, de Jong… Dat wordt een chique wk-selectie…

schipperaar 7 december 2017 om 19:18

Geen betere voorbereiding voor de weg maar ook op de baan zou ze geen modder figuur slaan, kan sturen als geen ander.

Pédaleur de charme 7 december 2017 om 21:39

@west
Qua namen wel, maar behalve Brand is geen van die rensters de laatste weken in grootse vorm.

Peerke buitenblad 7 december 2017 om 22:02

Wereldkampioen in Valkenburg, dat zou wel héél knap zijn met “de jeugd van tegenwoordig” .

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.