Marcel Kittel op de weg terug na virus

dinsdag 17 maart 2015 om 09:07
Marcel Kittel op de weg terug na virus

foto: Sirotti

Voor Marcel Kittel brengt 2015 nog niet wat hij ervan verwacht had. Hoewel de Duitse sprinter van Giant-Alpecin zijn seizoen goed begon met een zege in de People’s Choice Classic, liet hij daarna sportief weinig meer van zich horen. Een virus hield hem uit Tirreno-Adriatico.

Inmiddels is Kittel op de weg terug, al zal het nog even duren voordat hij weer zijn mannetje kan staan in de massasprints. “Het is nog niet goed,” bekent ploegleider Marc Reef aan Cycling Weekly. “Hij is nog maar net opnieuw begonnen met fietsen. Hij wordt weer beter, maar hij is nog niet volledig hersteld. Het is jammer dat het gebeurde,” kijkt hij terug. Kittel voelde zich in Qatar al niet goed, maar na een trainingskamp in Italië werd besloten om Tirreno-Adriatico links te laten liggen. “We hebben afgesproken om anderhalve week niets te doen en daarna opnieuw te beginnen. Dat is niet makkelijk,” aldus Reef.”

Teamdokter Anko Boelens legt uit dat het lastig is om in te schatten wat het virus voor gevolgen heeft op het vervolg van zijn seizoen. “Hij is nu van het virus af. Het hoesten en niezen is weggegaan, maar zijn energie kan voor een langere periode minder zijn. Je kan nooit echt voorspellen hoe lang je er last van hebt. We nemen een paar stappen terug voordat hij opnieuw kan gaan opbouwen. Misschien is een paar weken genoeg, maar soms heb je meer tijd nodig. Je moet gewoon wachten,” geeft hij aan.

Ook Reef kan nog geen inschatting maken over de gevolgen van deze tegenslag, al denkt hij dat het ook goed uit kan pakken. “Wanneer renners een rustperiode hebben in het voorjaar, zijn ze frisser in juli. Dat kan een voordeel zijn. Maar pas wanneer hij zich weer goed voelt, kunnen we plannen gaan maken voor de Tour.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair