Marcel Kittel: “De lead-out zal het verschil maken”
woensdag 12 maart 2014 om 12:28

Marcel Kittel: “De lead-out zal het verschil maken”

Marcel Kittel

foto: Sirotti

Marcel Kittel is een van de topspurters aan de start van Tirreno-Adriatico. De 25-jarige Duitser mag het in Italië onder meer opnemen tegen andere wereldtoppers als Mark Cavendish en André Greipel. Kittel rekent in deze duels op de steun van zijn ploeggenoten, die volgens hem het verschil gaan maken.

“Het is mijn eerste keer in Tirreno-Adriatico. Ik verwacht een paar mooie sprints tegen Mark en André”, vertelde Kittel volgens Cyclingnews op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. “Omdat er hier zo veel goede sprinters zijn en er maar een klein verschil is tussen mij, Cavendish en Greipel, denk ik dat de lead-outs van de ploegen het verschil gaan maken tussen winnen en verliezen.”

Kittel wordt daarbij gesteund door de sterke trein van Giant-Shimano. De ploeg heeft zo zijn eigen manier om de sprint aan te vangen. “Onze manier is om laat te komen en in de finale tijdens de laatste twee of drie kilometer erg hard te rijden. Het werkt niet altijd, maar ik ben blij dat we het op deze manier doen.”

Milaan-San Remo slaat hij dit jaar over. “Daar zijn verschillende redenen voor”, zo legt hij uit. “Mijn sprintershart zou willen rijden, maar de ploeg heeft John als kopman gekozen. Dat vind ik prima”, geeft hij toe. “Het is anders wanneer je de wedstrijd al eens gewonnen hebt of er met veel ervaring naartoe gaat. Maar ik ben een beginner. Daarom zal ik daar niet rijden.”

RIDE Magazine