Marc Sarreau krijgt contractverlenging van een jaar bij AG2R Citroën: “Momentum voortzetten”

zaterdag 1 oktober 2022 om 12:03
Marc Sarreau krijgt contractverlenging van een jaar bij AG2R Citroën: “Momentum voortzetten”

foto: Cor Vos

De 29-jarige Marc Sarreau zal ook in 2023 in het tenue van AG2R Citroën koersen. De Fransman was einde contract, maar heeft een contractverlenging van een jaar versierd. “Mijn overwinningen aan het einde van het seizoen heeft iedereen goed gedaan.”

Sarreau kon in 2022 viermaal zegevieren. Zo won hij Cholet-Pays de la Loire en drie etappes in de Tour Poitou-Charentes. “Eind 2022 heb ik het vertrouwen van de ploeg en de smaak van de overwinning teruggevonden. Dat heeft iedereen goed gedaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik een extra seizoen bij AG2R Citroën kan koersen”, laat Sarreau weten op de site van de ploeg.

“Ik heb nog twee kansen om dit seizoen te winnen, in de Tour de Vendée en Parijs-Bourges. Daarna zal ik plannen maken voor 2023 met de wens om dit momentum voort te zetten en meer overwinningen te boeken met de ploeg.” Ook algemeen directeur Vincent Lavenu is blij met de contractverlengingen van de Fransman. “Zijn vier overwinningen en vele podiumplaatsen dit seizoen bewijzen dat hij een van de beste sprinters van het peloton is.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Murcia 1 oktober 2022 om 12:14

1 van de beste sprinters in het peloton. Lavenu heeft wel degelijk humor. Sarreau is nu typisch een renner voor het franse circuit. Is geen schande maar in de World Tour wedstrijden heeft hij niet veel te zoeken.

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 1 oktober 2022 om 17:39

Hebt er alleen wat aan in de Franse 1.1 wedstrijden, voor de rest is het vrijwel nooit iets met hem.

0
Lalsacien 1 oktober 2022 om 17:54

Franse wedstrijden, daar zijn er heel wat van.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone