Lucinda Brand de beste in Superprestige Merksplas, Alvarado derde na valpartij

zondag 22 november 2020 om 14:28
Lucinda Brand de beste in Superprestige Merksplas, Alvarado derde na valpartij

foto: Cor Vos

Lucinda Brand heeft de Superprestige-manche in Merksplas op haar naam geschreven. De kopvrouw van Telenet-Baloise maakte de beslissende move in de slotronde, toen ze de gevallen Ceylin del Carmen Alvarado inhaalde. Denise Betsema werd tweede, wereldkampioene Alvarado derde.

In de tweede ronde spatte de kopgroep uit elkaar. Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand namen het initiatief en kregen Annemarie Worst mee. Daarachter vormde zich een groep met Sanne Cant, Manon Bakker, Anna Kay en Yara Kastelijn.

Brand en Alvarado bleken over de beste benen te beschikken, want zij zetten Worst halverwege verder onder druk en reden haar verder op achterstand. De voormalig mountainbikester van de 777-crossploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Alvarado rijdt weg, maar valt
In de vierde ronde (van de zes) leek Alvarado afstand te nemen van Brand, maar de kopvrouw van Telenet-Baloise herpakte zich. Een ronde later probeerde de wereldkampioene andermaal in de zandbak weg te rijden van Brand, dit keer met meer succes. Alvarado leek op weg naar de deze, tot ze aan het begin van de slotronde onderuit gleed op een modderig heuveltje.

Brand profiteerde optimaal van die crash en ging op en over de wereldkampioene van Alpecin-Fenix. Alvarado viel daarna nog een keer, waardoor Denise Betsema haar passeerde. Betsema werd daardoor tweede, voor Alvarado en de weggezakte Worst.

foto: Cor Vos

flag-be Superprestige Merksplas 2020
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
2. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix)
4. flag-nl Annemarie Worst (777)
5. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
6. flag-nl Yara Kastelijn (Credishop-Fristads)
7. flag-nl Manon Bakker (Credishop-Fristads)
8. flag-gb Anna Kay (StarCasino CX)
9. flag-nl Puck Pieterse (Alpecin-Fenix)
10. flag-fr Perrine Clauzel (A.S. Bike Crossteam)

Tussenstand Superprestige Ladies Trophy
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado – 57 punten
2. flag-nl Lucinda Brand – 56 punten
3. flag-nl Annemarie Worst – 51 punten
4. flag-nl Denise Betsema – 47 punten
5. flag-nl Yara Kastelijn – 46 punten

Dit artikel delen:

9 Reacties

Emergo 22 november 2020 om 14:31

Brand sterk, Betsema zeer sterk en Alvarado die onder druk twee keer onderuitgaat. Spannende cross gezien.

Dolfy 22 november 2020 om 14:47

Zeer sterke race inderdaad van Betsema, zat op even na de start al op 40sec rond plek 14 en dan op 6sec eindigen als tweede.

Cant ook goed, misschien moet ze zich vaker lichtjes boos maken even voor de start, om dat al kwijt te zijn… :-)

Franco Ballerini 22 november 2020 om 14:55

Weer een prachtige cross van de dames. Jonkies Pieterse en van Empel zeer sterk. Van Anrooij helaas wederom niet gezien. Jammer, ik had verwacht dat ze dit seizoen af en toe voor het podium zou rijden.

bennie024 22 november 2020 om 19:48

Van Anrooij reed lek in de tweede ronde

Franco Ballerini 23 november 2020 om 15:18

Dat verklaart iets. Echter, ik zag haar in de eerste ronde ook niet bij de eerste 10 doorkomen, en tot op heden waren haar resultaten ook niet al te best.

Pastoor van Dijk 22 november 2020 om 15:40

Denise Betsema imponeert!

Na de tweede ronde had Denise een achterstand van 33 seconden op een ijzersterke Brand en Alvarado. Aan de eindstreep bleek dat ze in haar eentje 27 seconden had goedgemaakt op Lucinda Brand.

Alvarado op Sporza ” Ceylin Alvarado (3e): “Het was een zware wedstrijd en ik zat op mijn limiet, daardoor maakte ik die foutjes.”

En als Ceylin op haar limiet zit….dan kan zij haar sprint ook niet inzetten als ultieme troefkaart. Ik kijk nu al uit naar de duels in Gavere en Overijse.

Jowinho 22 november 2020 om 16:34

Wat is er aan de hand met Van Anrooij. Ik dacht dat ze dit jaar een stap vooruit kon maken, maar het lijkt eerder een stap achteruit.

Een slechte voorbereiding gehad?

Peter Lippens 22 november 2020 om 17:25

Wat een boeiende strijd met een verdiende winnaar, de WK met de vallende ziekte en wat een inhaalrace van Betsema. Knap parcours ook, veel mooier dan dat van Hoogstraten, er zat alles in.

Gilberto 22 november 2020 om 22:55

Hele leuke koers gezien. Alvarado dan wel met wat foutjes, maar zeker geen gestolen overwinning van Brand. Was idd duidelijk dat die foutjes kwamen door vermoeidheid. Brand, maar ook Betsema en Worst weten dus wat te doen, want Alvarado geeft duidelijk aan dat ze het moeilijk krijgt wanneer het echt 6 rondjes vol gas is.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair