Lucinda Brand begint Ronde van Zwitserland voor vrouwen met ritzege
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 18 juni 2022 om 21:04

Lucinda Brand begint Ronde van Zwitserland voor vrouwen met ritzege

De eerste etappe van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen is gewonnen door Lucinda Brand. De Nederlandse klopte in een sprint met drie Clara Koppenburg en Pauline Rooijakkers. Brand gaat morgen als leidster van start in rit twee.

De Ronde van Zwitserland voor vrouwen begon zaterdagavond met omloop in en rond Vaduz. Tien keer moest er een ronde van 4,6 kilometer afgelegd worden, wat het totaal aantal kilometers op 46 bracht. Elke lus bevatte een klimmetje van vijfhonderd meter aan 5,5%.

Al vroeg in de wedstrijd waren Clara Koppenburg (Cofidis Women) en Pauliena Rooijakkers (Canyon//SRAM Racing) weggereden. Met nog dertig kilometer te gaan maakte Lucinda Brand in haar eentje de sprong naar voren. De drie werkten goed samen en wisten hun voorsprong uit te breiden tot een kleine minuut. Het zou tussen hen gaan om de zege en uiteindelijk toonde Brand zich de sterkste. Koppenburg werd tweede, Rooijakkers derde. In de achtervolgende groep sprintte wereldkampioene Elisa Balsamo naar plek vier.

Dankzij haar zege, mag Brand zondag ook in de leiderstrui starten. Ze verdedigt dan haar eerste plek tijdens een individuele tijdrit van 25,6 kilometer. De Zwitserse rittenkoers duurt nog tot en met dinsdag. Vorig jaar keerde de koers na twintig jaar terug op de kalender en ging Elizabeth Deignan er met de eindzege vandoor.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 juni 2022 23:54
Chapeau voor Brand, en een dikke booee voor de wielerflitsers. 0 reacties. Liever een Belg neersabelen dan een landgenote de hemel inprijzen.
19 juni 2022 08:11
Eerste 3 Nederlanders, wel even gek, eerste indruk is lees ik nu de uitslag van een Nederlandse klassieker. Enfin,mooi gedaan en benieuwd wat all rounder J.Neff nog gaat laten zien.
19 juni 2022 08:46
Bravo, veldrijden loont.
19 juni 2022 08:53
Ik meen mijzelf te herinneren dat ik ergens gelezen heb dat ze het wegwielrennen niet meer zou doen. Omdat alles in het teken van het veldrijden zou komen te staan.
Gelukkig dat dit niet het geval is, ik ben er blij mee dat ze op de weg haar kunsten vertoont.
    19 juni 2022 09:52
    Dat ze helemaal zou stoppen met de weg kan ik mij niet herinneren maar ze heeft inderdaad op een gegeven moment de focus veel meer op het veld gelegd, met succes. Daarvoor was ze eigenlijk een top wegrenster die het veldrijden erbij deed, nu is dat precies andersom.
19 juni 2022 11:52
46 km ? Zelfs al is het 10x een klimmetje van 500 meter toch wel erg weinig.

Reacties zijn gesloten.