Lotto Soudal-renner Harry Sweeny positief getest op corona

woensdag 24 maart 2021 om 20:59
Lotto Soudal-renner Harry Sweeny positief getest op corona

Sweeny in de Bredene Koksijde Classic, afgelopen vrijdag - foto: Cor Vos

Harry Sweeny is positief getest op het coronavirus. Eigenlijk zou de Australiër van Lotto Soudal starten in Brugge-De Panne, maar met maagproblemen bleef hij aan de kant. ’s Morgens liet hij een PCR-test afnemen en die bleek positief.

Lotto Soudal heeft in lijn met de gezondheidsprotocollen Sweeny en zijn kamergenoot Tosh Van der Sande geïsoleerd en in quarantaine geplaatst. De 30-jarige Belg stond in tegenstelling tot zijn Australische ploegmakker wèl aan het vertrek in Brugge-De Panne en bereikte als 78e de streep. Uit een sneltest na de wedstrijd kreeg hij een negatief resultaat terug. Van der Sande voelt zich goed en vertoont verder geen symptomen, laat de ploeg weten.

Alle renners en stafleden van de ploeg ondergaan vanavond een PCR-test. “Lotto Soudal blijft de komende periode meer coronatests uitvoeren”, laat het team nog weten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vinyakke 24 maart 2021 om 21:16

Aiai, als het beestje daar maar geen doorgang heeft gevonden in het peloton. Gelukkig is sweeny niet gestart en moeten ze in het slechtste geval van der sande ook nog missen. Zou een kleine ramp zijn als de hele voorjaarsploeg net nu in quarantaine moet.

ruudenkit 24 maart 2021 om 23:01

In lijn met gezondheidsprotocollen is z’n kamergenoot in quarantaine, maar is wel gestart (dat is toch geen quarantaine?)
Na de wedstrijd een sneltest vind ik onbegrijpelijk, te groot risico wat hier word genomen mijn inziens.

Vinyakke 25 maart 2021 om 08:42

Nogal moeilijk als er tijdens de start nog geen vuiltje aan de lucht is natuurlijk.

Thoin 25 maart 2021 om 11:17

Hij testte ’s avonds na de koers positief. Dus jij wist dit al voor de koers zodat je VD Sande uit koers kon nemen? :D

SteelHorseCowboy 24 maart 2021 om 23:25

Ik zal blij zijn als een positieve test bij een wielrenner weer gewoon is wat het altijd geweest is en we ons daar weer druk over kunnen maken.

ruudenkit 25 maart 2021 om 00:13

Helemaal mee eens

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair