Lotto Soudal: “Ewan zette tegenaanval te laat in”

woensdag 15 mei 2019 om 08:33
Lotto Soudal: “Ewan zette tegenaanval te laat in”

foto: Cor Vos (archief)

Caleb Ewan maakte gisteren tijdens de rit naar Frascati lang kans op de ritzege. De kleine Australische spurter van Lotto Soudal overleefde de slijtageslag in de chaotische slotfase, maar kwam in de finale net tekort om de vooruitgesnelde Richard Carapaz bij te halen.

“Ik zag Carapaz op vijfhonderd meter van de meet vertrekken, maar in eerste instantie regelde Team UAE het tempo”, reageert de Australiër op de site van zijn werkgever. “Met nog driehonderd meter te gaan, zette ik mijn versnelling in maar ik strandde uiteindelijk in het wiel van de Ecuadoriaan. Ik heb nogmaals bewezen dat dergelijke finishes me goed liggen. Als sprinter is het enorm zwaar om op dergelijke aankomsten mee te strijden om de zege, tegen de betere klimmers zoals Ulissi, Roglic en Carapaz”, kijkt hij terug.

Ploegleider Bart Leysen is van mening dat zijn kopman eerder had moeten aanvallen. “Het was gewoon heel slim bekeken van Carapaz”, citeert Het Nieuwsblad Leysen. “Hij liet de spurters naar elkaar kijken. Ik had Caleb nochtans ingepeperd dat hij bij dit soort aankomsten momenteel de sterkste en snelste renner is. Ik denk dat hij mij na vandaag wel zal geloven. Helaas zette hij zijn tegenaanval iets te laat in.”

Ploeggenoot Victor Campenaerts was een van de renners die in de slotfase betrokken was bij de massale valpartij. Lotto Soudal meldt dat de tijdrijder geringe hinder aan de pols ondervindt als gevolg hiervan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 15 mei 2019 om 08:42

Als ie eerder was gegaan was ie toch ook eerder gestorven? Als je bergop, tegen een klimmer, moet sprinten dan moet je het toch zo kort mogelijk maken ipv drie keer moeten gaan zitten en de benen opblazen? Hij kon nu richting de meet al niet meer uit het zadel komen…

KnightBiker 15 mei 2019 om 09:33

+1 – echt sprinten is ook echt een korte inspanning – als je het goed doet kan je na +-25 seconden ook echt geen trap meer doen. Het gefaseerd in stapjes sprinten is risicovol omdat er dan wellicht ook iemand in het wiel zit.

Rhohan 15 mei 2019 om 09:52

Geloof mij… Bij Lotto-Soudal zal er eerdaags het idee gaan leven dat Ewan zich moet gaan richten op de Ronde van Vlaanderen en andere klassiekers. Die ploeg weet niet beter dan de kwaliteiten van hun renners foutief in te schatten, als het niet van oorsprong een klassiekerspecialist is. Jongens als Lambrecht en Bennoot hadden inmiddels al lang ergens voor een klassement moeten strijden en aan hun klim- en tijdritcapaciteiten moeten werken.

Jan 15 mei 2019 om 09:13

blijft lastig voor Ewan, winnen in Europa.

Sunrider 15 mei 2019 om 10:23

Vergeleken met Hatta dam lag het tempo van de kopgroep lager waardoor Ewan zich misrekende.

Samlambeej 15 mei 2019 om 12:26

Het komt wel, talent zat. Het staat me ook erg aan dat Ewan op dit soort aankomsten uit de voeten kan.

Scott Sunderland 15 mei 2019 om 13:23

Ik denk wel dat Ewan hier had kunnen winnen als hij iets eerder was vertrokken. Maar het blijft koffiedik kijken. Ontzettend knap dat hij hier tweede werd op zo’n parcours.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.