Lieke Nooijen bezorgt Parkhotel Valkenburg de zege in de 2 Districtenpijl
foto: Cor Vos (archief)
zondag 9 juli 2023 om 16:49

Lieke Nooijen bezorgt Parkhotel Valkenburg de zege in de 2 Districtenpijl

Lieke Nooijen heeft de Argenta Classic – 2 Districtenpijl (UCI 1.1) gewonnen. De 21-jarige Nederlandse was de snelste in de massasprint.

De tweede editie van de Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne vond plaats op twee lokale ronden. Beide omlopen – de eerste in Ekeren (Antwerpen), de tweede in Deurne (Antwerpen) – moesten meerdere keren afgelegd worden en bevatten geen beklimmingen. Wel waren er enkele korte kasseistroken in het parcours opgenomen.

In het eerste deel van de (bijzonder regenachtige) wedstrijd ontsnapten vijftien rensters, maar de kopgroep dunde uit door een grote valpartij in een gladde bocht. Ook de rest van de aanvallers zou het echter niet halen. De laatste vluchters, Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg) en Fien Van Eynde (Fenix-Deceuninck Continental), werden op zo’n vier kilometer van het einde gegrepen.

De wedstrijd zou dus eindigen in een massasprint. Lieke Nooijen ging die spurt van ver aan, maar wist haar inspanning vol te houden tot op de streep. De renster van Parkhotel Valkenburg pakte de zege.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2023 21:55
Er was een livestream met vreselijk commentaar van een oude Belg die werkelijk geen enkele kennis van zaken had, je hebt niets gemist. De "grote valpartij" betrof 3 of 4 rensters die remden in een natte bocht, de rest reed rechtdoor en de meesten sloten later weer aan. Tactisch gezien geen reclame voor het dameswielrennen.
Parkhotel wel in de hoofdrol qua strijd, die sprint van Lieke was heel bijzonder, mooie overwinning.
10 juli 2023 15:19
Ik heb geen beelden kunnen vinden van deze koers. Waren er geen camera's bij, of heb ik slecht gezocht?

Reacties zijn gesloten.