Lennard Hofstede verruilt Sunweb voor LottoNL-Jumbo

vrijdag 10 augustus 2018 om 14:45
Lennard Hofstede verruilt Sunweb voor LottoNL-Jumbo

foto: Marcel Koch

Lennard Hofstede heeft een tweejarig overeenkomst getekend bij LottoNL-Jumbo. De 23-jarige renner komt over van Sunweb en krijgt een belangrijke rol in de ondersteuning van de klassementsrenners, meldt de WorldTour-ploeg.


“LottoNL-Jumbo is uitgegroeid tot één van de beste teams ter wereld en jonge renners worden er heel goed begeleid”, verklaart Hofstede zijn keuze. “Ik ben blij dat ze vertrouwen in mij hebben getoond na een tot dusver wat minder seizoen. Ik hoop mezelf te ontwikkelen als een vaste waarde in de grote rondes om mijn kopmannen te ondersteunen. Daarnaast wil ik in de wat kleinere wedstrijden uitslagen rijden.”

Hofstede heeft nog geen profzeges achter zijn naam staan, maar reed ondanks zijn jonge leeftijd al wel twee keer een grote ronde. In 2017 startte hij in de Vuelta a España, maar moest hij door ziekte in de twaalfde etappe opgeven. Dit jaar stond hij Tom Dumoulin terzijde in de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

63 Reacties

vlek 10 augustus 2018 om 15:40

Meeste aardige uitslagen zijn inderdaad vanuit een aanval op heuvelachtig terrein zo te zien, niet in een sprintje van een uitgedund peloton. Vorig jaar in Denemarken nog wel een aardige puncher uitslag.

wielrenner 10 augustus 2018 om 15:48

Zoals elk jaar gaan er weer jonge renners bij Sunweb weg. Ondanks oud ploegleider Van Dongen van het vroegere Rabo CT lukt het niet zijn vroegere pupillen Hofstede en Teunissen te behouden. Ik vind dat vreemd!

peervaneynthoven 10 augustus 2018 om 15:50

Het tij keert!. Waar aanvankelijk Sunweb de hemel in werd geprezen voor hun “begeleiding en sfeer” (juist ook door renners die niet kozen voor TLJ) blijkt nu toch dat de TLJ scouting en “planbegeleiding” prima voorbeelden zijn van een succesvolle aanpak met uitstekende resultaten tot gevolg. Bijna iedere renner bij TLJ wordt (substantieel) beter, ondanks het beperkte budget in relatie met de “groot-spendeerders”. En dat valt op in het peloton. Het zou mij niet verbazen als Dumoulin zich aan het oriënteren is om elders te gaan, want er gaat wel veel weg bij zijn “Duitse” team. Hofstede was in 2017 ook kandidaat bij TLJ maar koos (om hierboven genoemde reden) toen voor Sunweb. Kennelijk denkt hij nu anders. Een prima “ondersteunende” aankoop.

Arema Pro Cycling Team 10 augustus 2018 om 15:55

Sofar 4 renners uit en 3 in..Wie dat leegloop vind…?

Niklas 10 augustus 2018 om 16:04

Bij zijn overstap naar de profs stond Hofstede bekend als veelbelovend talent. Er was toen nogal wat commentaar dat TLJ hem ‘had laten lopen’, als ik het me goed herinner. Dat is dus rechtgezet, vooral vanwege het prima imago van de ploeg op het gebied van talentontwikkeling. De jongens die bij Sunweb stil blijven staan, kiezen nu voor TLJ.

hophop 10 augustus 2018 om 16:07

Sunweb wed altijd teveel op een enkele renner en laat m.i. de anderen zwemmen dan is het toch niet vreemd dat ze gaan verkassen; daar vragen ze zelf om.Zou als sponsor ook mijn bedenkingen gaan krijgen.

Niklas 10 augustus 2018 om 16:15

@Arema Pro Cycling Team, leegloop is inderdaad een groot woord, maar het is wel opmerkelijk dat met name jonge talenten vertrekken. Dat geldt ook voor Bauhaus. @peervaneynthoven gooit een balletje op over Dumoulin. Niet zo gek, want hij was publiekelijk nogal kritisch op de keuze van de ploegleiding om zijn Tourdeelname als een bonus op de Giro te presenteren. Nee, het was een doel!

Marcel1112 10 augustus 2018 om 16:16

Het lijkt hier wel het TLJ fan forum. Budgetten van Sunweb en TLJ verschillen nou ook weer niet zoveel, zeker volgend jaar. Vorig jaar was Sunweb superieur aan TLJ, dit jaar zal het een gelijkspelletje zijn op zijn best? 2de Giro en 2de tour vs 24(?) overwinningen, veelal in kleinere rondes. Nu wordt er gejuicht als “afdankertjes” van Sunweb de overstap maken naar Jumbo. Ik verwacht nog wel het nodige van Sunweb op transfergebied en denk ook dat ze het in de Vuelta beter dan TLJ zullen doen. Ik gun TLJ het beste, zeker met Nederlandse rijders, maar de euforie die hier heerts gat mijn pet te boven.

NDI22 10 augustus 2018 om 16:16

Aparte move. Een aantal jongens komen bij Sunweb echt totaal niet uit de verf. Hofstede zelf heeft ook een hele berg DNFs achter zijn naam staan dit jaar.

horsm 10 augustus 2018 om 16:17

TLJ heeft vanaf volgend jaar ook iets meer te besteden. Dat zal bij Teunissen en Hofstede ook wel een rol hebben gespeeld.

walkowiak 10 augustus 2018 om 16:26

Sunweb gaat fuseren met ??!!!!!

kelderbelg 10 augustus 2018 om 16:41

@marcel

Hihi

nickdt 10 augustus 2018 om 16:43

@Jessevandalen
Ik denk dat De Plus niet komt en dat ze geanticipeerd hebben met Hofstede.

mooiman 10 augustus 2018 om 16:44

TLJ krijgt dus inderdaad een goede naam in het peloton!!
Maar of Hofstede nou een echte versterking is? We gaat het zien!

ghostwriter 10 augustus 2018 om 16:59

@Marcel1112
Dan moet je er bij LottoNL wel de plaatsen in het algemeen klassement van Kruijswijk (Tour), Roglic (Tour) en Bennett (Giro) bijtellen. LottoNL staat ook in de WT ranking voor Sunweb en qua overwinningen zijn de twee natuurlijk niet te vergelijken aangezien LottoNL het daarin geweldig doet en Sunweb slecht.

Marcel1112 10 augustus 2018 om 17:14

@ghostwriter
TLJ 9de en Sunweb 10de toch? Vrijwel een gelijkspel, en Groenewegen zal van de week in de Binck Bank tour zeker nog wel wat overwinningen toevoegen aan het totaal. Ik hoop het. Teneur hier is dat alles draait om Jumbo terwijl de drie Nederlandse klassementsrijders met de grootste potentie nog steeds bij Sunweb rijden.

tendam 10 augustus 2018 om 17:40

@marcel1112
Sunweb spreekt minder aan. Zie maar het verschil in reacties tussen het TLJ- en het Sunweb-forum. Maar TLJ heeft ook echte anti-supporters op deze site, dat heeft Sunweb dan weer niet. Elk nadeel heb z’n voordeel.

mooiman 10 augustus 2018 om 17:44

Sunweb gaat ongetwijfeld nog met versterkingen komen, TD zal ook wel een wensenlijstje hebben mogen indienen

Romāns Vainšteins 10 augustus 2018 om 17:50

Grootste verschil is dat Jumbo het lange, lange verleden van Rabobank en haar hybride tussenvormen met zich meedraagt , precies zo als bijv een Quick Step dat ook heeft.
Sunweb is nog betrekkelijk kort op de markt vanaf de Skil-tijd met ‘knettergekke Kenny, haalt ie het of haalt ie het niet ?’

Marcel1112 10 augustus 2018 om 17:57

@tendam
Ik ben supporter van zowel TLJ als Sunweb. Ik geef wel toe dat ik een nationalist ben, dus zie liever Dumoulin winnen dan Roglic en liever Groenewegen dan Arndt. En ook liever Oomen dan Bennett in de ronde van Polen maar dat wist je al. Ik zie liever dat NL ploegen elkaar af en toe een handje toe steken om de hegemonie van Sky en QS te doorbreken.

Sephiroth 10 augustus 2018 om 18:08

Marcel, Sunweb heeft de grootste vissen binnen,enkel dankzij Tom. Hun budget dit jaar is ongeveer 70% hoger, volgend jaar nog altijd 15% ongeveer.

Dan was bijv de tour met 3 zeges, plek 4&5 VS 1 zege en plek 2 niet naar verhouding qua budget. Vooral als je bedenkt hoeveel Sunweb is zonder Tom uiteindelij. Ik vind ze vroeger beter met John beton, Kittel en barguil naast tom

OlavDiemen 10 augustus 2018 om 18:10

Wie o wie staat er op r lijstje dat Doumellin als gewenste versterkingen heeft ingediend bij de ploegleiding?
Zonde dat afgelopen weken Caruso, Dennis Kung en van Garderen zijn weggekaapt door andere ploegen bij BMC…

Goed dat Sunweb zo goed aan de weg tinmert met jonkies ‘c getuige het keep challeging project. Maar haal is t2/3 ervaren krachten. Ajax heeft ook ervaren spelers nodig on de ploeg en se jongeren goed te laten renderen..en er vast wel iets van busget beschikbaar!

rahimns 10 augustus 2018 om 18:14

@Marcel1112 zolang beide ploegen zelf belangen hebben voor een klassement of een overwinning gaan ze elkaar natuurlijk niet helpen…. dat slaat gewoon nergens op.

ghostwriter 10 augustus 2018 om 18:26

@Marcel1112
En de 4e en 5e plaats in de Tour dan? Van de vijf beste Nederlandse klassementsrenners rijden er drie (waaronder de beste) inderdaad bij Sunweb maar het wielrennen draaid niet alleen om (Nederlandse) klassementsrenners. Het feit dat LottoNL boven Sunweb in de WT staat en daarnaast veel meer heeft gewonnen dan Sunweb toont volgens mij wel aan dat de Nederlandse ploeg het dit jaar (veel) beter doet dan de Duitse ploeg. Sunweb is dit jaar wel heel erg Team Dumoulin.

Ik begrijp niet waarom jij de euforie van LottoNL fans niet begrijpt. De ploeg met het op één na laagste budget staat qua prestaties in de subtop (WT punten) of zelfs top (overwinningen). Wanneer is euforie dan wel gepast?

Pedalo 10 augustus 2018 om 18:40

Wat een gezeur over wie beter is….en wie ze moeten aantrekken. Sunweb heeft gewoon pech dat Kelderman steeds op de grond ligt. En hebben pech dat Sagan zo goed is…Matthews is net iets minder wat geen schande is trouwens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.