Lars Boom: “Wil in de Tour weer de oude zijn”

donderdag 19 april 2018 om 12:18

Lars Boom maakte gisteren voor het eerst in zijn loopbaan zijn opwachting in de Waalse Pijl. Voor de renner van LottoNL-Jumbo vormde de Ardennenklassieker een belangrijke halte in zijn revalidatieproces, wat uiteindelijk moet leiden tot een plek in de Tourselectie.


“Stap voor stap gaat het steeds beter. Volgende week ga ik naar Romandië om daar weer echt koersritme op te doen”, vertelt hij aan de NOS. “De intensiteit is nog niet zoals het moet zijn. Ik heb gewoon echt koersritme nodig om weer daarin te komen en makkelijk die intensiteit op te bouwen. Daar heb je koersen voor nodig. Het herstel duurde langer dan dat we gehoopt hadden. Daar heb ik nu de tijd voor gehad. Dat is wel fijn.”

Hij richt zich op een selectie voor de Tour de France. “Als je maar genoeg koersen in de benen krijgt, kun je steeds stappen zetten. Na Romandië ga ik in Noorwegen koersen. Dan moet ik toch wel in vorm komen richting de Tour, zodat ze mij kunnen selecteren”, geeft hij aan. “Ik ga er hard voor werken om dan weer de oude te zijn.”

 

41 Reacties

martini151 19 april 2018 om 12:29

Mits hij echt fit is (en de ploeg kan dat uiteraard beter inschatten dan ik) zou ik hem meenemen voor de Tour.

Roosen, Boom, Gesink, Kruijswijk, Roglic, v Emden, Clement, Jansen en Groenewegen (Ik weet niet wie wel of niet in de planning heeft staan om de tour te gaan rijden)

Edit: Uiteraard mogen er dit jaar maar 8 mee… 1 afvaller dus nog ;)
Edit2: Even opgezocht, volgens de planning zou v. Emden dan de afvaller worden :)

Rhohan 19 april 2018 om 12:35

Ik hoop dat ie het redt. Een goede Boom gaat absoluut een meerwaarde kunnen zijn voor de ploeg in de ‘PR-etappe’, voorbereiding naar de sprints en als afmaker in overgangsetappes. Sommige kritiek hier deel ik uiteraard wel, maar ik zie bij hem nog altijd z’n talent weer boven komen drijven en ervaring.

tdola 19 april 2018 om 12:44

Leezer ipv boom of Jansen is ook zeker een optie. 2e reserve wellicht Martens.

Veloburto 19 april 2018 om 12:46

Nou Lars, ik ben bang voor je dat je niet wordt geselecteerd voor de Tour

Romāns Vainšteins 19 april 2018 om 12:46

Altijd een leuke renner gevonden die simpelweg kampt met het probleem dat hij net iets meer potentie lijkt te hebben dan dat er werkelijk is. Krijg je al snel veel gemauw van ‘boehoe, doet te weinig, boehoe, verdient teveel, boehoe, etc’

oscarito1908 19 april 2018 om 12:49

Mits in vorm een meerwaarde voor de sprinttrein en enkele etappes.

Rhohan 19 april 2018 om 12:51
Quote:
Leezer ipv boom of Jansen is ook zeker een optie. 2e reserve wellicht Martens.

Mocht hij het niet redden, zou ik toch Janssen zien als de ideale vervanger van Boom. Kan goed mee in de heuvel-etappes, heeft ervaring als sprintaantrekker en ontsnappingen.

KnightBiker 19 april 2018 om 12:51

Zelfs als Boom weer in orde is zou ik toch twijfelen om hem mee te nemen naar de tour. het is al te vaak gebeurt dat hij ziek uitvalt en dat lijkt een patroon. Bovendien, met de kleinere ploegen hakt een man minder er snel in.
De redenen om Boom wel mee te nemen: De kasseienrit en sprints aantrekken voor Groenewegen.

Alexander 19 april 2018 om 13:19

Een Lars Boom is topvorm is natuurlijk van meerwaarde, maar de vraag is of dat gaat gebeuren.

Hengacity1 19 april 2018 om 13:30

Als Lars Romandië kan uitrijden dan moet hij in de Tour weer op niveau kunnen zijn. hij heeft dan nog ruim twee maanden. Ik hoop het!

EricV 19 april 2018 om 13:44

Peletonvulling

achtpuntzes 19 april 2018 om 13:48

Ik vraag me af welke ‘oude Boom’ hij bedoelt.

Romāns Vainšteins 19 april 2018 om 13:55

de Boom die die kasseienrit won natuurlijk, dat is ook degene die we graag weer terug willen zien.

kielabokki 19 april 2018 om 14:04

Lars Boom wacht al zijn hele carrière op een natte PR. Wout van Aert had op dat gebied iets meer geluk met de Strade.

Brummel 19 april 2018 om 14:10

Hij zal zelf net zo benieuwd zijn als wij of hij zijn topniveau op tijd kan halen. Ik hoop het zeker!

Jean Dumas 19 april 2018 om 14:13

Als het maar niet te warm is in de Tour, dat is geen goed meetpunt voor je knie.

ghostwriter 19 april 2018 om 14:20

@EricV
Peletonvulling met drie overwinningen in 2017…

Jungle Man 19 april 2018 om 14:24

Een fitte Boom is inderdaad meerwaarde voor de ploeg, en wel voor de volgende onderdelen:
– De kasseienrit, indien niet voor de winst, dan wel als hulp voor Kruijswijk
– Omdat ie redelijk berop kan, kan ie goede hulp zijn voor Kruiswijk / (of Gesink)
– wegens zijn stuurmanskust zou ie een goed onderdeel zijn van een eventuele sprint trein voor Groenewegen(hoewel sprints mij totaal niet boeien, en hopelijk niet al te veel gezien gaan worden)
– door zijn ervaring eventueel als wegkapitein.

De vraag is echter: zal ie fit genoeg zijn voor de Tour?

Scott Sunderland 19 april 2018 om 14:55

Ik verwacht niet dat hij het vereiste vormpeil op tijd zal vinden. Dan wordt het weer proberen te pieken in het najaar en knokken voor een Vuelta selectie.

heuvelcolombia 19 april 2018 om 15:09

@Jungle Man
– Klopt, maar winst geloof ik niet in, proberen zal hij het wel.
– Valt wel mee, rijdt beter omhoog dan een Groenewegen, maar dat is het dan ook
– Klopt, maar wegens mentaliteit zie ik hem dat niet al te vaak doen
– Ik geloof je graag dat hij een goede wegkapitein is. Wel denk ik dat niet iedereen met ervaring een goede wegkapitein is.

Jibi 19 april 2018 om 16:01

Is er een renner die vaker afstapt(dnf…did not finish) dan Lars Boom?

Iedereen mag een mening hebben over wielrenners en zeker ook als die op een beschaafde manier geuit wordt en gefundeerd is.
Er is in de wielersport maar één ding waar het om draait: De feitelijke resultaten. Over die resultaten het volgende:
Op de website wvcycling.com heb ik zijn feitelijke uitslagen nog eens bekeken over de periode 2014 tot heden. Op grond daarvan stel ik een vraag en trek ik een conclusie.
Vraag: Is er een renner die vaker afstapt (dnf) dan Lars Boom?
Wvcycling.com:
2014 4x dnf
2015 5x dnf
2016 9x dnf
2017 8x dnf
2018 Van de 6 geregistreerde uitslagen stapte Lars 2 x af….2x dnf.
Voorlopig totaal: 28 maal afgestapt!
Conclusie: Lars Boom werd speciaal ingezet voor de klassiekers. Die zouden hem liggen; werd gezegd! In totaal kwam hij na 10 jaar geen enkele maal op een klassiekerpodium.
Afsluitend:Alleen feitelijke resultaten tellen…..en die vallen controleerbaar tegen. Lars Boom scoort géén betere uitslagen dan Thomas dekker in zijn vertwijfelde "zoveelste laatste kansdagen". Hij is veel beter in het zich verkopen……ondanks een zich al jaren aftekende neergaande spiraal. Ik begrijp die sponsors niet!

Sephiroth 19 april 2018 om 16:08

Ik zie het niet gebeuren. Sorry, maar het komt er al te vaak niet uit. Daarnaast is hij matig bergop en volgt regelmatig niet het strijdplan zoals vorig jaar een aantal keer bleek. Dus hij zal m.i. heel watt verbetering op meerdere vlakken moeten laten zien.

KnightBiker 19 april 2018 om 16:24

+1 jibi
daarmee niet zeggende dat Boom geen profrenner waardig is, wat hij wint wel eens iets en dat kunnen er maar weinig zeggen maar om daar een tour plek voor vrij te maken? die plekjes zijn erg duur.
En inderdaad die klassiekers? een paar keer een leuke top 10 door oplettend in de wielen mee te rijden maar zodra Boom op komt komt is het vaak over, of hij valt een grepel in. Lars Boom had echter moeten kunnen wat Niki terpstra de afgelopen jaren doet, of tenminste dat was toch mijn verwachtingspatroon.
(daarnaast: Boom en klimmen? zodra hij een molshoop groter dan de muur van geraardsbergen op moet in een finale is het al een probleem om bij de eerste te blijven, en dat is in het begin van zijn carriere ook wel anders geweest)

Jibi 19 april 2018 om 17:35

@KnightBiker – 19 april 2018 om 16:24
Gelet op zijn feitelijke uitslagen over een periode van tien jaar(!) vind ik die zeer mager en biedt hij zijn sponsors wel heel bedenkelijk weinig. Ik vind dat hij het huidige contract niet waardig is;……steeds maar dnf( did not finish) en steeds richt hij zich op 'de volgende wedstrijd. Als veldrijder leverde hij zeer goede prestaties af; als wegrenner ligt het peloton echt niet wakker als Lars aan de start komt. Het valt mij op dat Lars steeds aangeeft -"nu even nog niet goed te zijn", …..maar dat "het later komt". Jongens,jongens..toch! En wat het klimmen betreft…..In zijn beste jaren als amateur was Lars steevast de eerste die loste. Ik voorspel dat Lars Boom ook weer in de tour gaat afstappen. En de sponsor……? Die blijft stevig doorbetalen…..vanuit het erfgoed van Lars…: "-"nu even nog niet goed te zijn", …."het komt allemaal later"!

SolitaryShell 19 april 2018 om 17:48
Quote:
Jibi – 19 april 2018 om 16:01 – Bewerkt op 19 april 2018 om 15:18

Is er een renner die vaker afstapt(dnf…did not finish) dan Lars Boom?

Kijk anders hier eens rond. Daar staan mensen die in één seizoen al meer dan twintig keer zijn afgestapt. Boom staat voor 2017 ruim, maar dan ook ruim buiten de top 100, ver achter mede WT-renners als Guarnieri, McLay, Restrepo, Cimolai, Gougeard en D. van Poppel.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.