Landa over Evenepoel: “Hij kan op alle terreinen schitteren”

zondag 2 augustus 2020 om 13:49
Landa over Evenepoel: “Hij kan op alle terreinen schitteren”

foto: Cor Vos (archief)

Mikel Landa begon met de nodige twijfels aan de Ronde van Burgos, maar de Spaanse klimmer finishte na vijf etappes als tweede in het eindklassement. “Ik ben echt zeer tevreden met een tweede plek”, zo reageerde hij op de top van Lagunas de Neila.

De kopman van Bahrain McLaren bleek gisteren niet in staat om Remco Evenepoel uit de leiderstrui te fietsen, maar Landa wist nog wel een plekje op te schuiven ten koste van George Bennett. “We wisten voor de start van de ronde niet wat we konden verwachten. We hebben lang niet gekoerst en dat is altijd lastig.”

“Ik kan echter terugkijken op een goede week. Ik ben zeer tevreden met een tweede plek in het eindklassement. Ik probeerde in de slotetappe (met aankomst op Lagunas de Neila, red.) Iván Sosa te volgen, maar hij wist nog een zeer sterke demarrage uit zijn benen te schudden. Ik kon jammer genoeg niet volgen.”

Landa heeft tot slot nog lovende woorden voor eindwinnaar Evenepoel. “We moeten nu echt oogsten, want hij zal over twee of drie jaar, als hij over nog meer ervaring beschikt, pas echt onklopbaar zijn”, zo besluit Landa met een knipoog. “Maar serieus: hij is echt indrukwekkend en kan op alle terreinen schitteren.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Hollow Knight 2 augustus 2020 om 13:57

Mooie woorden van een goede renner. Hopelijk kan hij zelf ook eens oogsten. Hij heeft naar mijn mening noch niet gepresteerd naargelang zijn talent.

Een podium in een Grote Ronde en etappes winnen is mijn verwachtingspatroon voor hem, maar vaak heeft hij pech of moet hij voor een teamgenoot werken.

Panache 2 augustus 2020 om 14:21

Podium en etappes heeft hij toch gescoord?

Neem aan dat je dit niet ieder jaar verwacht, want dan wordt het podium krap met die 15 andere renners die het intrinsiek ook in zich hebben.

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 14:55

Landa is alleen al door zijn stijl memorabel, zelfs zozeer dat palmares bijvangst is.

Lambda 2 augustus 2020 om 14:01

Prachtige woorden van mijn Giro-2015-Scorito-poule-redder over de beste jeugdspeler die PSV ooit gekend heeft. Hij rijdt toch alweer lekker rond inmiddels, wellicht een kanshebber voor het podium in de Tour?

boenk 2 augustus 2020 om 14:29

Dat kan. Maar dat kan voor 5 à 10 anderen ook.

Kannibaal van Schepdaal 2 augustus 2020 om 22:36

Als je je niet kan onderscheiden van Chaves, Bennett en Sosa, dan belooft dat vooral weinig goeds als de tegenstand in de Tour Bernal en Roglic heet.

Gelei 2 augustus 2020 om 15:24

Landa, nog zo’n Evenepoel fanboy. Ze zouden hem moeten bannen hier ;-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair