Lance Armstrong eregast in Ronde van Vlaanderen
donderdag 14 december 2017 om 08:41

Lance Armstrong eregast in Ronde van Vlaanderen

Lance Armstrong is uitgenodigd om als eregast de Ronde van Vlaanderen te bezoeken. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Waarom zouden we Lance Armstrong niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie”, vraagt organisator Wouter Vandenhaute zich af.

Armstrong komt op uitnodiging van Vandenhaute naar Vlaanderen voor een 73 kilometer lange rit met de fiets en een lezing in de VIP tent op de Oude Kwaremont. “We willen vanaf nu elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen”, geeft Vandenhaute aan. “Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd. Hij wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven. Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport. Wat mij betreft is hij welkom”, aldus Vandenhaute. “Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie.”

De Amerikaan reed tijdens zijn actieve carrière drie keer de Ronde van Vlaanderen. Een 27e plaats in 2010 is zijn beste prestatie.

 
59 Reacties
Sorteer op:
14 december 2017
Quote:
“Waarom zouden we Lance Armstrong niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie”
Omdat hij niet meteen het imago heeft dat het nieuwe wielrennen hopeloos en vruchteloos wil bereiken.
14 december 2017
Mooie timing. Ik vind Vandenhaute ook arrogant.
14 december 2017
Waarom ook niet ? Je kan zeggen dat de Belgen een bord voor de kop hebben natuurlijk, maar dat kan je ook van die Fransman zeggen als voorzitter van de UCI, die probeert ex-gedopeerde juist uit de wielersport te krijgen.... Mooi toch die wielersport ---- hypocriet ja een beetje maar;)
14 december 2017
Dit is een heel slecht idee en het is te hopen dat meneer Vandenhaute dat vanaf nu vaak te horen krijgt (en er naar luistert).
14 december 2017
Goed idee, daags nadat de grootste kampioen van dit decennia kan beweren dat hij geen positieve test heeft ingediend terwijl hij twee keer de toegestane hoeveelheid astma medicatie in zijn lichaam had nodigen we de grootste kampioen en valsspeler van het vorige decennium terug uit in de wielerfamilie. Hoe zorgen we er in twee dagen tijd voor dat het wielrennen zijn licht verbeterde imago tav doping weer volledig verliest.
14 december 2017
Zo dit is weer nieuw voor me Meneer de notoire dopist heeft 7 maal de tour op arrogantie gewonnen
14 december 2017
Het feit dat hij een doping verleden heeft vind ik niet zo´n punt. Ik bedoel, zo´n beetje alle renners uit die tijd hadden ermee te maken, en velen daarvan zijn nu actief in de wielersport als ploegleiders of anderszins. Dus waarom Lance Armstrong niet uitnodigen om die reden. Ik vind het wel opmerkelijk omdat hij zo´n lul van een vent is. Daarbij denk ik aan die dreigende toon in persconferenties etc. Je gaat zo´n kerel toch niet voor de gezelligheid of goeie sfeer uitnodigen?
14 december 2017
Geef die man ff een plank....
14 december 2017
Waarom? Eenerzijds, Merckx, Hinault, Lemond, Virenque, Jalabert en Indurain mogen ook overal handjes schudden en de ploegen van Vinokourov, Breukink en Riis nodigen we zonder probleem uit. Anderzijds, Je nodigt met Armstrong wel iemand uit die per se zijn bek moet opentrekken met zijn eigen mening. Is dat jouw taak, als wedstrijdorganisator, om lekker interessant uitdagend, iemand met een uitgesproken, niet populaire, mening een podium te geven? Armstrong is het publicitaire equivalent van een 20% afdaling over onverhard in permanente mist opnemen in je routeschema. Niemand wordt er beter van, je overziet de gevolgen niet en het is onnodig. Helemaal in de Ronde van Vlaanderen... Neem aan dat de Belgische wielerbond en een aantal Sponsors hier op zn minst ook een mening over hebben?
14 december 2017
Moet gewoon kunnen. Niet zo hypocriet.
14 december 2017
Ik zou als sponsor gelijk afhaken. Exit Vandenhaute hopelijk, dit is toch wel zowat het domste wat je als koersdirecteur kan doen, on par met het parcours verleggen naar buiten Vlaanderen. Wat zal Armstrong zich trouwens goed voelen na dat Froome-nieuws. Froome is natuurlijk in alles de nieuwe Armstrong en het zou vervelend zijn voor Armstrong als Froome nooit gepakt zou zijn...
14 december 2017
@west Waarom noem jij Breukink? Ik dacht nu juist dat die een van de weinigen was die zich afzijdig hield van doping in zijn wielercarriere. En daarom na 1990 niet meer in grote rondes op het podium kwam enzo, ondanks dat hij bij Once zat.
14 december 2017
Gelijke monniken, gelijke kappen. Als iedere andere ex dopinggebruiker in iedere wielerwedstrijd welkom is, dan ook Armstrong. Naast spuiten en transfusies heeft de man natuurlijk ook gewoon kei en keihard getraind. Haal gelijk Rasmussen van stal en zet ze in een gesponsorde Pharma tent
14 december 2017
@DQuijote Er bestaat ook de mogelijkheid dat Breuk een van de pioniers op bloeddoping-gebied was, en dat hij irrelevant werd zodra de rest ook ging gebruiken.
14 december 2017
Moet er bij een eregast niet een reden zijn om die gast te eren? Liefst één die te maken heeft met de gelegenheid waarvoor hij wordt uitgenodigd? Wat heeft Armstrong ooit gepresteerd in de Ronde - doping of geen doping?
14 december 2017
De Tour en Roubaix zijn voor de Amerikanen de belangrijkste wedstrijden. Wat is een betere manier ( in hun optiek) om ook de RvV op die hoogte te krijgen? Deze actie lijkt me vooral gericht op media aandacht en commerciele belangen in de USA. Je kunt discussieren of dopingzondaars nog moeten worden toegelaten in het wielerwereldje maar dit is iemand die meer dan “dopingschade” heeft aangericht. Voor mij is dat wel een wezenlijk verschil. Niet doen dus.
14 december 2017
Wat mij betreft gewoon welkom hoor, Als Virenque en Merckx of onze eigen Joop Zoetemelk op een voetstuk geplaatst worden kan Lance ook prima terugkeren in de sport. Zeker in een rol langs de lijn. In de ploegleiders auto zou een ander verhaal zijn.
14 december 2017
Als alle dopingzonderaars verbannen worden zal het zomaar leeg worden op de erepodia.. Wie moet er dan handjes schudden met de winnaar en prijzen overhandigen? Lance was de grootste, maar heeft inmiddels wel zijn dopinggebruik opgebiecht. Feit is dat we er stilletjes wel vanuit kunnen gaan dat zowat iedere oud-wielrenner van enige betekenis die voor pakweg 2005 ofzo op de fiets zat aan de doping zat en vele gewoon in de wielersport werkzaam zijn. De enorme hetze tegen Armstrong vind ik dan ook flink overdreven, een Merckx wordt bijvoorbeeld nog steeds op een voetstuk gehesen terwijl hij op dopinggebied geen haar beter was. Armstrong was gewoon een fantastische wielrenner die fantastische prestaties leverde. Met doping ja, maar dat deed zijn concurrentie ook.
14 december 2017
Ik heb Armstrong altijd een enorme klootzak gevonden en verder kon je mijn inziens als wielervolger ook niet meer geschokt zijn op het moment dat bekent werd dat hij doping had gebruikt. Echter snap ik niet waar mensen zich hier druk over maken. Hij gaat niet meefietsen, dopingadvies geven aan actieve renners of bloedzakken uitdelen. Verder mag ik aannemen dat ze hem ook niet als een held rond gaan rijden om overal applaus in ontvangst te nemen van omstanders. Hoe een grote klootzak het ook is, het is wel iemand die door zijn perfectionisme en gedrevenheid heel veel kennis heeft van veel facetten van de sport en het is iemand die altijd een uitgesproken mening heeft gehad. Daardoor lijkt hij mij een zeker een interessante spreker.
Prima.
14 december 2017
Vond z'n podcast tijdens de tour ook enorm interessant. Kan best wel een leuke spreker zijn.
14 december 2017
Harvey Weinstein wordt uitgenodigd als gastspreker op internationale vrouwendag. En Assad eregast bij Amnesty International.
14 december 2017
Is het hypocriet dat Armstrong als de boeman wordt beschouwd, terwijl andere dopingzondaars worden ontzien? Ja. Is dat een reden om Armstrong uit te nodigen? Hoegenaamd niet. Hoe dom kan je zijn zeg, als VDH zijnde? Wie zit hier in godsnaam op te wachten?
14 december 2017
Mensen die het verschil niet zien tussen Lance Armstrong en de rest van de dopeurs uit die of eerdere generatie... Dat is dan toch jammer. Je zou denken dat dat kortzichtige argument inmiddels wel verdwenen was uit het debat, maar ziehier in dit forum het tegendeel. Nog één keertje dan: Armstrong had het peloton in een wurggreep. Hij vormde een kartel met de UCI. Hij maakte de levens kapot van onderzoeksjournalisten die ook maar iets durfden te beweren. Hij heeft door het uitbuiten van zijn kankerverleden uiteindelijk nog veel meer mensen teleurgesteld dan alleen wat wielervolgers. Hij heeft de wielersport in zijn eentje meer schade berokkend dan alle andere gedopeerde tourwinnaars bij elkaar.
14 december 2017
Mag ik even overgeven. Armstrong heeft het wielrennen verre van een dienst bewezen en zo`n persoon haal je dan als eregast en laat je een toespraak geven? VandenHaute noemt hem ook nog een groot kampioen???? Het enige waar hij groots in was was de boel flessen. Zijn behaalde overwinningen stellen voor mij niks voor aangezien ze niet schoon behaald zijn. Dus hoezo groot kampioen?

Reacties zijn gesloten.