Kwiatkowski blikt vooruit op Strade Bianche: “Te vergelijken met racen in de sneeuw””

vrijdag 31 juli 2020 om 11:54
Kwiatkowski blikt vooruit op Strade Bianche: “Te vergelijken met racen in de sneeuw””

foto: Cor Vos

Michal Kwiatkowski start zaterdag als meervoudig winnaar in de Strade Bianche. De afgelopen dagen heeft de Pool de wegen, die er veel droger dan normaal bij liggen, al verkend. Een zware editie ligt volgens hem in het verschiet: “Het wordt super gevaarlijk. De hitte heeft het zand veel losser gemaakt.”

“Het mag duidelijk zijn dat iedereen veel minder grip zal hebben”, gaat de coureur van Team Ineos verder in de persconferentie tegen CyclingNews. “Het is misschien niet zoals racen op het ijs, maar het is misschien wel te vergelijken met racen in de sneeuw. In maart hebben we al weinig grip, maar ik heb het nog nooit zo gezien als vandaag. Er liggen heel veel steentjes en stof op de weg.”

“Het zal misschien moeilijk worden voor iemand die deze wedstrijd nog nooit heeft gereden, want de dynamiek in het peloton zal heel anders zijn en de remkracht die we nu op de fiets hebben, is niets vergeleken met wat we gewend waren. Het wordt een riskante wedstrijd. Maar dat is nu eenmaal de Strade Bianche.”

“Mathieu van der Poel is de favoriet”
Volgens Kwiatkowski zijn er meerdere coureurs die de wedstrijd kunnen winnen, maar voor de Pool is er één favoriet. Mathieu van der Poel. “Ik denk dat hij de favoriet is”, zo laat hij doorschemeren. “Van der Poel heeft in voorgaande wedstrijden bewezen dat hij de sterkste renner in het peloton is. Ik denk dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft.”

“Maar ik denk ook dat Jakob Fuglsang, Julian Alaphilippe en Greg Van Avermaet kunnen winnen. Je hebt wel geluk nodig om de wedstrijd te winnen. Maar als je de sterkste bent en je hebt dat geluk, win je altijd.”

En Kwiatkowski zelf dan? “Ik heb er alles aan gedaan om beter te zijn dan de andere renners en ik geloof dat ik ze kan verslaan”, eindigt hij. “Maar we zullen zien hoe het gaat. Dit is voor iedereen een nieuwe situatie.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Franco Ballerini 31 juli 2020 om 12:29

Als het parcours er bij ligt zoals Kwiatkowski zegt, stijgen de kansen voor van der Poel en van Aert als nog actieve crossers zeker. Toch hou ik het op Alaphillipe.

Rawolf 31 juli 2020 om 13:29

Kwiato kan ook prima een fiets besturen anders

Domestique 31 juli 2020 om 12:32

"Ik denk dat hij de favoriet is”, zo laat hij doorschemeren. -> Hij laat het toch niet doorschemeren, hij zegt het gewoon?

Lance4eva 31 juli 2020 om 14:35

Probeer dat de redactie maar wijs te maken.

Merlinappa 31 juli 2020 om 12:52

Dat wordt nog wat op de 10%+ stukken om tractie te zoeken. Crossers gegarandeerd in het voordeel. Misschien bandjes als de Challenge Cross Dune Pro monteren voor extra grip in de bochten?

Arry1337 31 juli 2020 om 12:55

Denk jij te weten wie er zaterdag de beste zullen zijn? Of vind je het gewoon leuk om met een spelletje mee te spelen? Ik heb een spel op het forum aangemaakt, komt dat zien!

De deadline is vanavond 23:59, en we zitten al op 28 deelnemers.

https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/top-15-spel-fan-flandrien-strade-bianche/

Rawolf 31 juli 2020 om 13:29

MvdP is aan het twijfelen om op zn veldrijfiets te starten

Fast Freddy 31 juli 2020 om 18:48

Verzin je dat?

Mille Mils 31 juli 2020 om 19:08

“Van der Poel heeft in voorgaande wedstrijden bewezen dat hij de sterkste renner in het peloton is. Ik denk dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft.”

Kwiatek heeft nog niet tegen onze REV gereden blijkbaar :-)

Headlines

Materiaalzone

Populair