Knieblessure Andy Schleck na val in Amstel Gold Race

maandag 21 april 2014 om 12:47

Andy Schleck heeft aan zijn optreden in de Amstel Gold Race een geblesseerde knie over gehouden. De Luxemburger kwam gisteren tijdens de Limburgse heuvelklassieker ten val op de Schweiberg nadat hij in botsing kwam met Nicki Sörensen.

Na 93 kilometer koers ging het mis. “Ik dacht dat ik Nicki kon ontwijken, maar toch viel ik over hem heen en viel ik met mijn rechterknie tegen een wegmarkering. Ik heb geen schaafwonden, maar de knie doet wel pijn”, vertelt hij aan het Luxemburgse Wort. Schleck zou in eerste instantie de wedstrijd nog vervolgen, maar gaf later op.

Hij hoopt dat het incident geen gevolg heeft voor de rest van zijn klassieke campagne. “Ik hoop dat ik de volgende wedstrijden zoals gepland kan rijden”, aldus Schleck. “De teamdokter heeft me onderzocht, maar er is nog geen nauwkeurige diagnose gesteld. Misschien is de slijmbeurs in de knie geraakt, of een stukje kraakbeen los gekomen. Dat is momenteel moeilijk te zeggen.” De ploeg hoopt met accupunctuur de pijn te verlichten. “Ik wilde mij hier voor de fans laten zien. Ik had hard gewerkt en weet dat ik vrij goed in vorm ben”, stelt hij. “Ik hoop dat mijn knie nu geen streep door de rekening zal zijn.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair