Kirsten Wild zegeviert in EPZ Omloop van Borsele
Foto: Sirotti (archief)
zaterdag 25 april 2015 om 17:27

Kirsten Wild zegeviert in EPZ Omloop van Borsele

Kirsten Wild heeft de EPZ Omloop van Borsele op haar naam geschreven. De 32-jarige Nederlandse van Hitec Products bleek de snelste in een massasprint. Zij versloeg Shelley Olds (Bigla) en Anna Knauer (Rabobank-Liv).

In de openingsfase van de koers brak het peloton door de wind in verschillende stukken, maar uiteindelijk kwamen de meeste groepen weer bij elkaar. In het laatste uur probeerden Emilia Fahlin, Marcey Stewart, Marijn de Vries en Mieke Kröger een sprint te voorkomen. De vier vluchtsters kregen echter geen ruimte van het peloton.

Ook Vera Koedooder – die twee jaar geleden hier wist te winnen – probeerde weg te raken, maar zij kreeg evenmin ruimte. Het peloton stevende vervolgens af op een massasprint. Daarin bleek Kirsten Wild over de snelste benen te beschikken. De renster van Hitec Products wist in het verleden al viermaal deze koers op haar naam te schrijven.

Vrijdag stond in Borsele een rit tegen de klok op het programma. Ellen van Dijk was in de individuele tijdrit over bijna twintig kilometer de sterkste. De Nederlandse bleef de wereldkampioene Lisa Brennauer bijna achttien seconden voor. Anna van der Breggen eindigde als derde.

flag-nl Uitslag EPZ Omloop van Borsele 2015 (1.1)
s-Heerenhoek – s-Heerenhoek (136,7 kilometer)
1. flag-nl Kirsten Wild (Hitec Products)
2. flag-us Shelley Olds (Bigla)
3. flag-de Anna Knauer (Rabobank-Liv)

Later meer.

 
1 Reacties
Sorteer op:
28 april 2015
Weeral, Kirsten Wild doet het weer, als er een massasprint is wees dan op je hoede, een grote kans dat Wild juichend over de finish komt

Reacties zijn gesloten.