Kirsten Wild naar Wiggle High5

maandag 23 oktober 2017 om 11:15
Kirsten Wild naar Wiggle High5

Kirsten Wild verdedigt in 2018 de kleuren van Wiggle High5. Dat heeft de Britse formatie vandaag bekendgemaakt. De 35-jarige Nederlandse maakt de overstap van het Amerikaanse Cylance.

Sprintster Wild vervangt bij Wiggle High5 Jolien D’hoore, die naar Orica-Scott vertrekt. “Na de teleurstelling dat Wiggle High5 haar Belgian Bullet verliest, kunnen we Dutch Dynamite verwelkomen”, vertelt teammanager Rochelle Gilmore.

“Ik kijk ernaar uit om deel uit te gaan maken van een van de grootste en succesvolste ploegen in het vrouwenwielrennen”, aldus Wild. “Ik wil meedoen voor overwinningen, met name in WorldTour-wedstrijden. Het is geweldig om samen te rijden met rensters die al zo veel bereikt hebben.”

Wild won afgelopen seizoen de Prudential Ride London en etappes in de Boels Rental Ladies Tour en de Tour of Chongming Island. Daarnaast is zij succesvol op de baan. Afgelopen donderdag won Wild tijdens het EK Baanwielrennen in Berlijn nog goud tijdens de afvalkoers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

aardappeljager 23 oktober 2017 om 12:42

En nog brons met Pieters. Ben benieuwd wanneer de jaren gaan tellen

schipperaar 23 oktober 2017 om 13:49

@aj
Bij farmers tellen de jaren niet, Paping, Atje Keulen, Evert en Henk, benieuwd van welke prairie Kirsten komt, Bonanza zou niet misstaan.

Hoebele 23 oktober 2017 om 15:02

Het nieuws dat je wist dat zou komen. Was eigenlijk al maandenlang bekend.
PS De Ride London won ze vorig jaar (net als Yorkshire), dit jaar won Rivera.

aardappeljager 23 oktober 2017 om 17:24

@s als je het zo stelt kan ze nog een jaar of 15 mee

schipperaar 23 oktober 2017 om 17:32

@aardappel
Kinderjaren lijken best bepalend door (harde) arbeid, boeren haal je nooit meer in, kleine Evert legde ze er allemaal op, tot tweemaal toe op zijn elfendertigst.

Headlines

Materiaalzone

Populair