Jumbo-Visma wil met Groenewegen een rit winnen in Valencia

dinsdag 5 februari 2019 om 16:25
Jumbo-Visma wil met Groenewegen een rit winnen in Valencia

foto: Cor Vos

Woensdag begint de 70e editie van de Ronde van Valencia. Een van de ploegen aan het vertrek, is Jumbo-Visma. De WorldTour-formatie heeft een duidelijk doel voor ogen. “Het belangrijkste is om een sprintetappe met Dylan (Groenewegen) te winnen”, zo vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan.


Groenewegen begon vorig jaar nog in het Midden-Oosten, met de Dubai Tour. Nu kiest de 25-jarige sprinter voor een koers dichter bij huis. Het is voor zijn ploeg Jumbo-Visma sowieso de eerste wedstrijd op Europese bodem. “De motoren moeten dan ook weer gestart worden”, aldus De Haan.

De ploeg wil dus meteen scoren met zijn spurter, maar geeft ook de vrijheid aan andere renners. “De wedstrijd begint met een tijdrit van ruim tien kilometer. Tony (Martin) en Jos (van Emden) kunnen hier hun eigen kans gaan”, zo besluit de ploegleider. Tijdritkanon Martin maakt zijn debuut voor Jumbo-Visma.

Volledige selectie 
Groenewegen, Martin en Van Emden worden in Valencia vergezeld door Mike Teunissen, Floris De Tier, Timo Roosen én Koen Bouwman. Voor het klassement lijkt de ploeg te rekenen op De Tier en Bouwman. De Ronde van Valencia – vorig jaar gewonnen door Alejandro Valverde – telt in totaal vijf etappes.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-es Ronde van Valencia
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-de Tony Martin
flag-nl Timo Roosen
flag-be Floris De Tier
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

17 Reacties

assen 5 februari 2019 om 16:29

Mmm, had hier ook een klimmer verwacht. Maar goed, dit is wel een goede training voor de klassiekerploeg.

Merlinappa 5 februari 2019 om 16:30

Bouwman is wel een klimmer hoor. Benieuwd of ie een beetje mee kan met de top!

rahimns 5 februari 2019 om 16:35

Verder is het ook niet echt heel zwaar allemaal… dit zijn beklimmingen die Bouwman en De Tier prima moeten aankunnen. Met die tijdrit erbij moet zeker Bouwman toch wel een redelijk klassement kunnen rijden in ieder geval top 15. Verder zal het vooral om etappe overwinningen gaan voor de ploeg en warm draaien voor wat er nog meer komt.

kelderfan 5 februari 2019 om 16:35

De Tier kan ook een beetje klimmen; zoals hij liet zien in de Ruta vorig seizoen.
Het zal zeker warmdraaien worden voor de sprinttrein. In de laatste etappe moet Dylan er voor gaan met behulp van de ploeg.
In de overige etappes de trein testen lijkt mij een prima idee.

Merlinappa 5 februari 2019 om 16:33

Maar 1 echte kans, de laatste etappe. Tweede zou ook nog kunnen als er niet te hard gereden wordt. Wel duidelijk dat ze de sprinttrein even goed willen testen, dus ik vermoed dat ze de tweede etappe wel flink gaan werken. :)

rahimns 5 februari 2019 om 16:36

Het is na de top nog ruim 40km daar kan je met mannen als van Emden en Martin nog wel wat herstellen.

kelderfan 5 februari 2019 om 16:41

Als er hard wordt gereden in de 2e. etappe, dan moeten Van Emden en Martin de turbo erop zetten om ’t gat dicht te rijden. Hebben de heren na de 1e. dag nog turbo in huis.

Merlinappa 5 februari 2019 om 16:57

Niet overdrijven he. De openingstijdrit is 10-15 minuten vol gas, iedereen die een beetje getraind is, is daar de volgende dag van hersteld. Ik denk dat ze die turbo nog prima hebben dan hoor, en die gaan ze gebruiken ook.

kelderfan 5 februari 2019 om 17:17

Ok, maar dan moet Turbo toch echt ingezet worden, want Valverde gaat echt niet wachten.

vlek 5 februari 2019 om 17:35

Valverde gaat in een rit met de laatste klim op meer dan veertig kilometer het verschil niet maken.

snoep de hond 5 februari 2019 om 18:01

Etappe 2 mag dan redelijk wat hoogtemeters hebben, als je het profiel van etappe 2 bekijk zie je echter ook dat de gemiddelde percentage van de beklimmingen nu niet echt heel schrikbarend zijn. De toppers gaan zich deze etappe echt niet onnodig druk maken, zeker niet als de laatste klim op ongeveer 40km van de finish ligt. Lijkt mij een grote kans dat dit in een sprint eindigt.

kelderfan 5 februari 2019 om 18:04

Vorig jaar in zo’n rit hebben Bouwman en van Emden het ook geprobeerd om de Turbo erop te zetten, maar helaas kwam Danny van Poppel op bijna 6 min. van Valverde binnen.

vlek 5 februari 2019 om 18:30

Dat was een rit met op dertig kilometer voor de finish een klim die ze een eerste categorie mee hadden gegeven, met stukken tot maximaal 18%. Dat waren ingrediënten voor een rit waarin de favorieten iets konden proberen.

De rit waar we het nu over hebben geeft de favorieten geen aanknopingspunten om iets te ondernemen. Dit is eerder een rit waar de ploeg van een goed klimmende sprinter kan proberen de snellere mannen eraf te rijden.

Pingu007 5 februari 2019 om 17:42

Zit in ff weekje in Alicante, leuk extraatje donderdag start en finish!

lauran 6 februari 2019 om 07:37

Dylan (Groenewegen), Tony (Martin), Groenwegen, Martin en even later Mike Teunissen. Weinig consistentie in het benoemen van de renners bij diens naam.

horsm 6 februari 2019 om 09:34

Jawel, als Sierk-Jan geciteerd wordt gebruikt hij voornamen (hij kent ze), als de schrijver van het stuk ‘met eigen stem’ spreekt achternamen (hij kent ze niet persoonlijk).

KimJungPoels 6 februari 2019 om 08:21

Ik denk dat als een aantal mannen zin heeft om te koersen dat Groenewegen in etappe 2 vrijwel kansloos is.

De top van de laatste col mag dan op 40 kilometer liggen, er volgt een hele lange afdaling waarop je op het type Mohoric, Luis Leon Sanchez echt helemaal geen tijd goed gaat maken en in het eerste stuk eerder nog meer zult verliezen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.