Jumbo-Visma trekt bewust met jonge selectie naar Coppi e Bartali

maandag 21 maart 2022 om 14:38
Jumbo-Visma trekt bewust met jonge selectie naar Coppi e Bartali

Koen Bouwman zorgt als dikke twintiger voor de broodnodige ervaring - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma trekt met een jonge selectie naar de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Een bewuste keuze, zo laat ploegleider Marc Reef weten. “De jonge renners daar zullen ook finales kunnen rijden. Anders moeten ze vaak knechten, maar nu zal iedereen de kans krijgen om zich te tonen”, klinkt het.

Wie naar de selectie van Jumbo-Visma kijkt, ziet met Tobias Foss wel een potentiële kopman. De 24-jarige Noor reed dit jaar nog maar één wedstrijd, maar wist zich in de Volta ao Algarve wel te profileren. Foss eindigde namelijk als zesde in het algemeen klassement. Jumbo-Visma zal echter niet volledig in zijn dienst rijden. Reef: “De jonge renners kunnen ook finales rijden. Anders moeten ze vaak knechten, maar nu zal iedereen de kans krijgen om zich te tonen.”

“Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat ze vrijuit kunnen koersen. Talentontwikkeling is een van onze hoofddoelen. Daarom gaan we bewust met een jonge selectie naar Italië.” De focus zal daar niet op de prestaties liggen. “De jongens moeten stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Prestaties zijn niet belangrijk, maar wel mooi uiteraard. In het proces van beter worden is het belangrijk dat ze zich ontwikkelen als individu en als groep en is de uitslag van ondergeschikt belang.”

De Settimana Internazionale Coppi e Bartali begint dinsdag met een pittige etappe van en naar Riccione. Zaterdag is de slotetappe met aankomst in Cantagrillo. De organisatie zoekt naar een opvolger van Jonas Vingegaard, die zijn titel niet zal verdedigen.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-it Settimana Internazionale Coppi e Bartali (22-26 maart)
flag-nl Loe van Belle
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Mick van Dijke
flag-no Tobias Foss
flag-nl Gijs Leemreize
flag-no Johannes Staune-Mittet

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 21 maart 2022 om 14:56

Maar stiekem wel Foss sturen… want een uitslagje is toch wel leuk.

Sjonge Jonge 21 maart 2022 om 15:28

Want 24 is al ontzettend oud?

jooprioolpijp 21 maart 2022 om 21:46

nee, maar dat ik het nog moet zien hoeveel vrijheid er nog is als Foss opeens bovenaan staat. Zou overigens volkomen logisch zijn om dan als ploeg een beetje te consolideren.

Jean Dumas 21 maart 2022 om 15:47

Kijken hoe ver Leemreize komt.

Franco Ballerini 21 maart 2022 om 16:24

In die Staune-Mittet hebben ze wel heel veel vertrouwen. Ligt van alle JV renners het langste vast, tot en met 2026 maar liefst.

kelderfan 21 maart 2022 om 17:13

’t is ook een talentje. Maar Koen Bouwman valt uit de toon wat leeftijd betreft.
Maar met een goede tijdrit kan hij met natuurlijk Foss meestrijden voor een goed klassement.

Jacco van Stierop 21 maart 2022 om 18:38

“… met een goede tijdrit…”

Parcours bekeken?

Headlines

Materiaalzone