Jumbo-Visma moet waken voor feeststemming – WIELERFLITS UPDATE #14

donderdag 14 juli 2022 om 10:06
Video

Jumbo-Visma heeft woensdag toegeslagen in de Tour de France. De Nederlandse formatie bestookte de door zieken geteisterde ploeg van UAE Emirates al vroeg op de dag met aanvallen om kopman en geletruidrager Tadej Pogačar uit te roken. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Jonas Vingegaard de Sloveen kon breken op de Col du Granon. De Tour staat helemaal op z’n kop!

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Nederlandse ploeg timede hun aanval zorgvuldig. Hoewel Primož Roglič na zijn val nog altijd sterk voor de dag kwam, was het erop of eronder voor Jumbo-Visma. Alleen nu konden de geel-zwarten nog met hun Sloveense mede-kopman spelen, omdat hij nog kort genoeg op het geel stond. Pogačar beet gretig in het aas, maar daarmee dompelde hij zichzelf kopje onder en pakte Jumbo-Visma de vetste vis. Onze verslaggevers Nico Dick en Raymond Kerckhoffs praten je volledig bij in een nieuwe WielerFlits Update!

O, en voor we het vergeten: we blikken uiteraard ook vooruit op de rit van donderdag met aankomst op de mytische Alpe d’Huez!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

1 Reactie

Harry Hek 14 juli 2022 om 11:12

Eens, dit was geen slechte dag Pogacar heeft gewoon zeer veel krachten verspilt door de aanvals tactiek van Jumbo. Dat Vingegaard dan alleen zit op de laaste klim en Majka toevallig nog bij Pogacar is maakt ook niks meer uit. Op die laatste klim moeten ze het toch zelf doen en Kruijswijk was relatief nog dichtbij.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone