Jumbo-Visma maakt koers in Catalonië: “Kruijswijk en Oomen waren zeer attent”
foto: Cor Vos
dinsdag 22 maart 2022 om 19:35

Jumbo-Visma maakt koers in Catalonië: “Kruijswijk en Oomen waren zeer attent”

Jumbo-Visma was een van de ploegen die koers maakte in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. Toen in het laatste deel van de rit de wind begon op te spelen, splitsten onder andere Rohan Dennis en Robert Gesink het peloton en werden een aantal concurrenten op achterstand gezet. Ondertussen handhaafden Sam Oomen en Steven Kruijswijk zich op de rand van de top tien van het algemeen klassement.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Dit was opnieuw een goede dag voor ons”, deed ploegleider Merijn Zeeman op de website van het Nederlandse WorldTeam zijn relaas. “We wisten heel goed waar het belangrijk was om in positie te zitten en om het initiatief te nemen voor waaiervorming. Rohan (Dennis, red.) en Robert (Gesink) deden dat heel erg goed, terwijl Steven (Kruijswijk) en Sam (Oomen) zeer attent en scherp waren. Uiteindelijk heeft een aantal klassementsrijders nog een flinke achterstand aan de broek gekregen.”

Onder anderen Simon Yates, Michael Woods, Jai Hindley, Iván Sosa en Carlos Rodríguez kwamen op 33 seconden van de eerste groep met Kruijswijk en Oomen over de streep, terwijl Richie Porte moest opgeven. “De eerste twee dagen zijn voor ons goed verlopen, maar het is altijd afwachten hoe we ervoor staan ten opzichte van de rest”, ging Zeeman verder. “We hebben meerdere sterke helpers en ik denk dat de kopmannen heel gemotiveerd zijn om de komende dagen een goed resultaat neer te zetten.”

Na twee dagen staat Oomen tiende in het algemeen klassement, Kruijswijk is elfde. Beide renners staan op elf seconden van de nieuwe leider, Jonas Hvideberg.

 
9 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2022 20:00
Dat zag er goed uit. Morgen wordt nog belangrijker voor 't klassement. Maar het is goed om te zien, dat JV 't voortouw neemt in een waaieretappe.
22 maart 2022 20:13
Kruijswijk langer op kop gezien dan al zijn knechtetappes bij elkaar. Als kopman kan hij het blijkbaar wel. Nu alleen nog het gebruikelijke itempje ‘mopperende Tom’ om de dag mee af te sluiten. Nu weer boven de gordel... Goed om te zien dat JV ook zonder echte kleppers de koers kan opengooien. Mooie finale.
  22 maart 2022 21:36
  Ik kan de hoop niet onderdrukken dat Kruijswijk zijn eerste World-Tour meerdaagse ooit wint. Ik weet wel, één van komende dagen word mij deze hoop ontnomen, maar ik vind het palmares echt niet passend bij zijn kwaliteiten (die koprol in de Giro kan ik nog maar moeilijk accepteren) en ik hoop tot 'ie zijn fiets aan de wilgen hangt, dat er ooit een mooie meerdaagse is bij te schrijven. Met zoveel afvallers en gezien zijn positie in het klassement, zou het moeten kunnen.
  23 maart 2022 07:55
  Wim Kruithof +100! (vooral dat je weet dat de hoop je wordt ontnomen :P) Iederen generatie heeft zijn eigen sporttrauma. Die van mijn vader bijvoorbeeld is de verloren WK finale van 1974. Ik heb er 2: Kruijswijk die tegen het sneeuwwandje dondert en Kramer die verkeerd wisselt op de 10 km in Vanvouver 2010. Van beide situaties was ik dagen chagrijnig en als ik er aan denk kan ik dat gevoel van chagrijn meteen weer oproepen.
22 maart 2022 20:15
De eerste twee dagen reden ze inderdaad attent. Al te hoge verwachtingen voor het AK heb ik echter niet van de ploeg. Morgen zal wat dat betreft al veel duidelijk worden.
23 maart 2022 06:52
Spraken ze netjes met 2 woorden en hielden ze deuren open? Ze hebben ook wel iets kelnerachtigs.
23 maart 2022 07:43
Op het vlakke en in een tijdrit kan Stevie het tegenwoordig juist wel maar in de bergen zakt die er zo door. Net als Tom tegenwoordig. Dus voorlopig kan de NL volger wel een kruisje maken over AK verwachtingen van een landgenoot.
  23 maart 2022 08:02
  Eerst maar eens wachten tot de bergen begonnen zijn.
23 maart 2022 09:01
Mooi stukje https://www.ad.nl/wielrennen/tom-dumoulin-neemt-voorbeeld-aan-mathieu-van-der-poel-mensen-doen-zo-moeilijk-over-koersdagen~ac872362/ Dumoulin zal assisteren maar ook voor zijn eigen kansen in een rit mogen gaan. Wat ik niet begrijp is hoe erg hij last van Corona had. Ook Foss heeft het gehad. Als Tom erg ziek was, moest hij ook niet hier starten en noch afwachten. Hij mocht ook misschien Baskenland doen? Als kopman mag hij wel kiezen

Reacties zijn gesloten.