Johann Tschopp (32) verruilt wegwielrennen voor mountainbike

donderdag 20 november 2014 om 10:05
Johann Tschopp

foto: Sirotti

Johann Tschopp keert volgend seizoen niet terug in het profpeloton. De 32-jarige Zwitser van IAM Cycling heeft besloten om na elf seizoenen als beroepsrenner de wegfiets in te ruilen voor de mountainbike

“Mountainbiken is altijd al een droom van mij geweest,” verklaart Tschopp zijn keuze. “Met hulp van Michel Thétaz en IAM Funds pak ik deze nieuwe uitdaging op en ga ik mijzelf richten op marathon mountainbike evenementen. Ik blijf dat doen als lid van de IAM familie.” Naast zijn actieve carrière zal hij zich ook bezig houden met zijn fietsenwinkel in het Zwitserse Sion.

Voordat hij prof werd won Tschopp in 2004 al het Zwitsers kampioenschap in de discipline marathon mountain bike (ook wel bekend als cross country marathon of XCM). Datzelfde jaar maakte hij zijn profdebuut bij Phonak. Later zou hij uitkomen voor Bouygues Telecom en BMC Racing alvorens zijn loopbaan bij IAM Cycling te beëindigen.

Johann Tschopp

In 2010 won hij in de Giro op de voorlaatste dag de koninginnenrit naar Ponte di Legno. In de Italiaanse rittenkoers zijn een veertiende (2012) en vijftiende (2011) plaats in het eindklassement zijn beste prestaties. In 2012 veroverde Tschopp bovendien het eindklassement van de Tour of Utah. Afgelopen seizoen won hij het bergklassement in de Ronde van Romandië.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair