João Almeida nieuwe leider in Catalonië: “We hadden een plan”

vrijdag 25 maart 2022 om 20:04
João Almeida nieuwe leider in Catalonië: “We hadden een plan”

Almeida op archiefbeeld - foto: Cor Vos

João Almeida is de nieuwe leider in de Volta a Catalunya. In de vijfde etappe sprokkelde hij een seconde bonificatie bij de laatste tussensprint en dat was genoeg om Nairo Quintana voorbij te gaan in het algemeen klassement.

“Het voelt goed om de wedstrijd te leiden”, laat Almeida weten op de website van zijn ploeg UAE Emirates. “Het was een beetje spannend in de tussensprint, maar ik slaagde erin om de seconde te pakken die ik nodig had. Nu ben ik de leider in het klassement en dat is echt leuk. Ik denk dat er op de laatste dag zeker nog grotere gaten zullen vallen, dus het is nog lang niet gedaan.”

De Portugese klimmer-tijdrijder en zijn ploeg hielden al rekening met het scenario dat de vlucht van de dag vroeg zou worden teruggepakt. “We hadden een plan voor het geval de kopgroep vroeg gegrepen zou worden, dus maakten we een trein en gingen we sprinten. We maakten een paar fouten maar uiteindelijk ging het goed.”

Almeida wacht nog twee lastige dagen in Catalonië. Morgen gaat het eerst lange tijd op en af op weg naar Cambrils. Op de laatste dag wacht de serieuze omloop op de Montjuïc in Barcelona. “Morgen is geen gemakkelijke dag maar de laatste etappe op het circuit van Barcelona zal de doorslag geven.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Michelangelo 25 maart 2022 om 20:27

Doet het toch wel leuk: die jongen is bevrijd van het Evenepoel-juk, en rijdt prima resultaten. En prettig om te zien dat ook normale groei van een renner nog altijd mogelijk is…

0
Ronellenfitsch 25 maart 2022 om 20:29

Wat een onzin, Almeida en Evenepoel hebben maar beperkt samen gekoerst, en vorig jaar reed ie ook prima resultaten. Niet alles draait om RE

0
Michelangelo 25 maart 2022 om 20:35

Is geen onzin: ook al hebben ze beperkt samen gekoerst, vanaf het begin was de beoogde rolverdeling duidelijk. Almeida stond in de hierarchie onder Evenepoel, en ze zouden in de toekomst samen moeten koersen met Remco als kopman. En dat werkte niet motiverend voor Almeida, met als dieptepunt natuurlijk de Giro en het camion-dreigement van Lefevere.

Vandaag nog met 1 van de mannen van QS hierover gesproken. En ook daar geven ze aan dat ze veel meer hebben aan een type als Vervaeke in de Evenepoel trein, dan aan jonge gasten als Almeida (of ook Vansevenant, Van Wilder) die zelf nog alles te ontdekken hebben. Daarvan kun je niet vragen dat ze op die leeftijd gaan knechten voor een renner die zelf nog niks bewezen heeft in de allergrootste wedstrijden. Iemand als Vervaeke is een fase verder in zijn loopbaan, weet wat hij kan en niet, en weet inmiddels dat hij veel meer waarde heeft als helper dan als kopman. Net als bijvoorbeeld Gesink bij TJV.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 20:36

Niet alles draait om RE?

Dan ken jij duidelijk Michelangelo nog niet ;)

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 20:37

edit wf: houd het netjes

0
Limal 25 maart 2022 om 20:51

Twee dagen na elkaar dezelfde commentaar plaatsen over Evenepoel bij een koers waar die helemaal niet meedoet. En toch vaak klagen over die drommen schuimbekkende fanboys. Ik hoop eigenlijk dat het maar wat luchtig getrol is, Michelangelo, want anders lijkt het toch echt wel een ongezonde obsessie.

Trouwens, heb jij geen bundel essais gepubliceerd over die keer dat jou anti-held bonis sprokkelde in de Giro?

0
Michelangelo 25 maart 2022 om 22:58

Het lijkt erop alsof het hier stikt van de frusties die niet willen zien dat Almeida gewoon opbloeit nu hij weg is bij blauw… en dan de frustraties maar uiten op degene die daar wat over zegt. Sommigen wat beschaafder dan anderen.

0
FDJ 25 maart 2022 om 23:06

Almeida die opbloeit? Hij gaat toch gewoon verder waar hij gebleven was. De tactiek in de Giro was een domme blunder van DQS. Evenepoel na zo’n voorbereiding bombarderen tot kopman in zijn eerste grote ronde. Dat was handelen op een hype en dat heeft Almeida daar podium gekost, maar Almeida was verder die ronde en dat seizoen al prima. Ik vind dit gewoon een logisch vervolg van vorige seizoenen. Niet meer, niet minder.

0
Limal 26 maart 2022 om 00:04

@FDJ, allicht heb je Michelangelo’s draadje van gisteren (18:31) gemist dat over *exact* hetzelfde ging… https://www.wielerflits.nl/nieuws/joao-almeida-zegeviert-in-koninginnenrit-ronde-van-catalonie/

0
Deo 25 maart 2022 om 22:38

Het moet wel heel erg hoog zitten bij Michel wil hij Evenepoel hierbij kunnen betrekken.

0
Gebruikersnaam 25 maart 2022 om 23:55

Ik vermoed dat Michel denkt dat hij als een poppenspeler op subtiele en organische wijze de discussie stuurt naar zijn stokpaardjes, terwijl de krampachtigheid eraf spat. En vreemd genoeg wordt hij er met de jaren alleen maar slechter in. Maar schijnbaar is het onbeschaafd om iemand erop te wijzen dat hij tot vervelens toe offtopic blijft gaan.

0
AdZ 26 maart 2022 om 10:13

@RV B rondje B rennerveld B winnaars nou nou nou niveautje hoor

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone