Jip van den Bos (Jumbo-Visma) slaat voorjaar over

vrijdag 19 februari 2021 om 11:12
Jip van den Bos (Jumbo-Visma) slaat voorjaar over

foto: Jumbo-Visma Cycling Team

Jip van den Bos mist het eerste deel van het seizoen. De 24-jarige Alkmaarse kwam eind augustus ongelukkig ten val in de GP Plouay en daarbij liep ze een hersenschudding op. De renster van Jumbo-Visma heeft nog altijd last van de naweeën van die val.

In Frankrijk ging Van den Bos tijdens een aanval onderuit. Op wat hoofdpijn na leek er aanvankelijk niets aan de hand. De impact van de val bleek echter heviger dan gedacht en de renster moest het resterende seizoen aan zich voorbij laten gaan. “Het was niet eens een harde val, maar ik viel wel ongelukkig met een hersenschudding als gevolg”, aldus Van den Bos.

Na een lange revalidatieperiode is ze inmiddels weer bezig met de opbouw van haar activiteiten. “Ik reed in die periode natuurlijk nog voor mijn oude ploeg, maar het contact met Team Jumbo-Visma was al zo goed dat ze mij hier van begin af aan in hebben begeleid. Het is een hele lange en lastige tijd geweest, maar gelukkig gaat het nu de goede kant op.”

Geen deadline
Door aan het begin van het seizoen af te zien van wedstrijden hoopt Van den Bos het tweede deel van het seizoen volledig hersteld aan de start te kunnen verschijnen. “Eigenlijk is het in mijn situatie het belangrijkst om geen deadline te stellen. Natuurlijk hoop ik dat ik zo snel mogelijk weer in actie kan komen tijdens wedstrijden, maar op dit moment ben ik allang blij dat ik weer rustig kan opbouwen in de trainingen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 19 februari 2021 om 12:03

Oei, weer eentje minder in het voorjaar. Hoe moet dat nou met de ondersteuning van Wout?

Arie den Blanken 19 februari 2021 om 13:10

Al weer een naam die me niets zegt.

Emergo 19 februari 2021 om 14:34

Ze is dan ook geen veldrijdster.

007 19 februari 2021 om 15:17

Veldrijden is afgelopen Arie. Tijd voor jouw winterslaap. Die nietszeggende reacties van je hebben we ook niks aan

Derierre de la course 19 februari 2021 om 18:01

@Anderj ik wist niet dat WF zo’n bestand had. Leuk!

SnellePelle 19 februari 2021 om 15:22

Goed inkoopbeleid bij Jumbo :p

Headlines

Materiaalzone

Populair