Jetse Bol, Vincenzo Nibali, Enric Mas, Andreas Kappes

Jetse Bol, Vincenzo Nibali, Enric Mas, Andreas Kappes
Door Roy van den Busken en Koen Middendorp
dinsdag 31 juli 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de definitieve overstap van Jetse Bol, de succesvolle operatie van Vincenzo Nibali en de knieproblemen van Enric Mas.

Jetse Bol begint definitief bij Burgos-BH

Een start bij een nieuw team moet natuurlijk wel volgens de regels gebeuren. Jetse Bol is per vandaag in dienst van Burgos-BH. De renner, die overkomt van Manzana Postobon, refereert in een tweet aan de fouten die Michael Rasmussen maakte in zijn tijd bij Rabobank.


Vincenzo Nibali succesvol geopereerd

De operatie van Vincenzo Nibali is succesvol verlopen. Dat meldt zijn ploeg Bahrain Merida in een persbericht. De Haai van Messina liep bij een val in de Tour een gebroken ruggenwervel op. Tijdens de ingreep vulde Giovanni Broggi de ruggenwervel met vloeibaar ‘cement’. Woensdag mag de Italiaan het ziekenhuis verlaten.


Met knieproblemen kampende Enric Mas moet afstappen in Wallonië

Quick-Step Floors zal de slotetappe van de Tour de Wallonie moeten afwerken zonder Enric Mas. De jonge Spanjaard kampt al enkele dagen met knieproblemen, en zag zich al vroeg in de vierde etappe naar Herstal genoodzaakt om op te geven.

Voor de 23-jarige klimmer komen de knieklachten op een bijzonder slecht moment, enkele weken voor de start van de Vuelta a España. Vorig jaar liet Mas in de Spaanse ronde enkele mooie dingen zien, met als uitschieter zijn derde plaats in de zesde etappe naar Sagunt.

Het is nog niet bekend of Mas aanstaande zaterdag aan het vertrek kan staan van de Clásica San Sebastán.


Oud-renner Andreas Kappes overleden

Triest nieuws vanuit Duitsland: oud-renner Andreas Kappes is op 52-jarige leeftijd overleden. Volgens verschillende Duitse media is hij bezweken aan hartfalen, veroorzaakt door een allergische reactie op een insectensteek. Kappes begon zijn carrière in 1987 bij Toshiba-La Vie Claire, de toenmalige ploeg van Greg Lemond.

Na een vierjarig verblijf bij de Franse ploeg reed hij onder meer voor Histor-Sigma en Telekom. Hij was zowel actief op de weg als op de baan. Zo won hij in 1991 de Omloop het Volk, en zegevierde hij drie jaar eerder in een etappe in de Giro d’Italia. Daarnaast won hij ritten in de Ronde van Zwitserland en Parijs-Nice.

Als baanrenner was hij eveneens zeer succesvol, gezien zijn 24 zesdaagse overwinningen. Daarnaast won hij driemaal brons en één keer zilver op de WK baanwielrennen. De carrière van Kappes was overigens niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Hij werd in 1997 namelijk zes maanden geschorst vanwege dopinggebruik.


‘Tour 2019 doet Hautes-Alpes aan’

De Tour de France van dit jaar is nog maar net voorbij, maar de eerste geruchten over de editie van 2019 sijpelen al weer door. Het Franse Dici meldt dat de karavaan het departement Hautes-Alpes zal aandoen. De laatste keer dat de Tour dit departement aandeed was in 2017, met etappes naar respectievelijk Serre Chevalier en de top van de Col d’Izoard.

De Tour zal naar verluidt twee dagen blijven in de Hautes-Alpes. Eerder maakte de Tourorganisatie bekend dat de 106e editie zal starten in Brussel. In 2019 zal het namelijk vijftig jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste van in totaal vijf Tourzeges wist te boeken. Na een eerste rit in lijn rondom de Belgische hoofdstad, staat op dag twee een ploegentijdrit op het programma.


Comeback Eliot Lietaer aanstaande na lange afwezigheid

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Eliot Lietaer. De 27-jarige Belg zal morgen in de Volta a Portugal zijn comeback maken na een afwezigheid van vijf maanden, zo staat te lezen op de website van zijn ploeg WB-Aqua Protect-Veranclassic.

De laatste koers die Lietaer reed was de Royal Bernard Drome Classic van 25 februari. Een operatie aan het zitvlak en een thuis opgelopen wervelbreuk zorgden voor een lange periode van inactiviteit, maar de renner is nu weer klaar om een rugnummer op te spelden. “Ik ben heel erg blij en gemotiveerd”, zo laat Lietaer weten.

“De revalidatie verliep heel geleidelijk. Ik heb nu enkele goede trainingsweken achter de rug, en ik voel dat de vorm terugkeert. Ik voel dat de benen goed zijn, maar we zullen zien hoe het gaat in de koers. Halverwege de ronde zullen we de balans opmaken. De intentie is om de koers uit te rijden, maar we zullen zien hoe mijn lichaam reageert.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

ah-ja 31 juli 2018 om 20:06

Cement is yoch altijd vloeibaar?
Kappes… das jong. En de manier waarop.. Geen kwaad over de doden maar ik vrees dat we de komende jaren nog wel menig een te vroeg zullen zien gaan die in deze periode prof was.

0
CeRo 31 juli 2018 om 20:09

Herbeginnen in de Ronde van Portugal, ook niet simpel…

0
Ribbedebie 31 juli 2018 om 20:15

Zou jammer zijn als Enric Mas de Vuelta zou moeten laten schieten. Aantrekkelijke renner met in mijn ogen top 10 mogelijkheden.

0
girardengo 31 juli 2018 om 20:16

@ah-ja
Het verband dat je impliciet legt is me niet geheel duidelijk.

0
ah-ja 31 juli 2018 om 20:20

Girardengo, neen? Jaren 90? De Pot Belge misschien?

0
josi 31 juli 2018 om 20:48

@ah-ja, Ik vermoed dat girardengo het verband tussen renners die actief waren in de jaren ’90 en overlijden aan de gevolgen van een allergische reactie niet ziet. Ik trouwens ook niet.

0
jsprunk 31 juli 2018 om 20:55

Knieproblemen? Mas gaat dus vliegen in de Vuelta!

0
ah-ja 31 juli 2018 om 21:04

@josi, ik zeg dan ook niet dat ze allen een allergische reactie gaan doen

0
Grobbel 31 juli 2018 om 22:02

Apart dat het tragische, veel te vroege overlijden van Andreas Kappes niet een apart artikel verdient, maar ergens onderin een kort nieuws rubriek wordt gestopt onder een grapje van Jetse Bol.

0
alvaro mejia 31 juli 2018 om 22:09

Volgend jaar Risoul en Briancon als finish plaatsen in de Tour?

0
bilthoven 31 juli 2018 om 22:41

@ Grobbel. Helemaal met je eens! Andreas was in de jaren 80 en 90 een bekende naam in het peloton. Die verdient echt wel een apart artikel.

0
leegloper 31 juli 2018 om 22:44

Ten Dam mogelijk sleutelbeenbreuk na val in criterium…

0
schlunzi 1 augustus 2018 om 09:33

@ ah-ja: dit probleem is al eens eerder bij hem geconstateerd. Ogenschijnlijk kon hij nu niet op tijd reageren, erg tragisch allemaal. Heeft niets met zijn fietscarrière te maken! R.I.P beste Andi, Du warst ein Grosser!

0
rosencrantz 1 augustus 2018 om 09:45

Presentatie Tour 2019 op 23 oktober

0
Samlambeej 1 augustus 2018 om 11:22

Ik kijk wel uit naar Enriq Mas! Het is te hopen dat hij terug fit raakt voor de Vuelta.

0
Reyn 1 augustus 2018 om 18:05

Carapaz werd 4e in de Giro met knieproblemen. Moet dus voor Mas ook wel kunnen een 4e plaats in de Vuelta. Misschien met een extra pufje zelfs wel podium.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone