Jasper Philipsen voldoende hersteld voor San Remo

dinsdag 15 maart 2022 om 20:07
Jasper Philipsen voldoende hersteld voor San Remo

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen is voldoende hersteld om zaterdag aan de start te verschijnen van Milaan-San Remo. De spurtbom van Alpecin-Fenix moest afzeggen voor Milaan-Turijn van woensdag, maar staat normaal gesproken wel aan het vertrek van La Classicissima.

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

Philipsen was in de voorbije week actief in Parijs-Nice, maar wegens ziekte moest hij vroegtijdig opgeven. Na vijf dagen staakte hij de strijd. Ook was hij betrokken bij een valpartij in de Koers naar de Zon, waarbij hij diverse schaafwonden en kneuzingen opliep. Zijn gezondheidstoestand is ondertussen verbeterd, meldt zijn ploeg, en de wonden aan zijn linkerheup zijn genezen. “Hij zou aanstaande zaterdag in Milaan-San Remo moeten kunnen rijden.”

Daarnaast ziet Alpecin-Fenix een handvol renners terugkeren in koersverband. In Milaan-Turijn zijn Lionel Taminiaux en Kristian Sbaragli weer van de partij na respectievelijk een sleutelbeenbreuk en ziekte. In de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, die op 22 maart van start gaat, keert Oscar Riesebeek hoogstwaarschijnlijk terug. De Nederlander is nog herstellende van een corona-infectie maar volgens zijn ploeg gaat het iedere dag beter en verloopt de training goed.

Riesebeek (rechts) op het podium van het NK wielrennen van 2021 – foto: Cor Vos

Verder meldt de ploeg dat Sjoerd Bax blijft werken aan de revalidatie van zijn knieblessure en hij vooruitgang boekt. Edward Anderson is gediagnosticeerd met klierkoorts en moet drie tot vier weken rusten. Zijn schema voor gravel- en MTB-wedstrijden in de Verenigde Staten zal worden aangepast. Samuel Gaze moet aan beide knieën worden geopereerd en mist de Wereldbeker mountainbike in het Braziliaanse Petropolis (8-10 april).

Jonas Rickaert
Jonas Rickaert moest Parijs-Nice verlaten vanwege problemen aan zijn linkerbeen. Onderzoeken stelden hem gerust, maar ondertussen werd hij ook ziek. Na enkele dagen van herstel heeft hij ondertussen de training hervat. De Bredene Koksijde Classic komt nog te vroeg voor de leadout. Jay Vine moest Parijs-Nice verlaten met griepverschijnselen, die hem na de ronde een paar dagen van de fiets hielden. Tot slot behoort de knieblessure van Alex Bogna bijna tot het verleden.

In het persbericht met de lijst namen wordt overigens met geen woord gerept over Mathieu van der Poel. Of dat betekent dat hij weer inzetbaar is, is ons niet bekend.

Dit artikel delen:

6 Reacties

bellevue 15 maart 2022 om 21:38

als ik een iemand de winst in MSR wens is het hem.

0
Romāns Vainšteins 15 maart 2022 om 22:06

Dat is ook een mooie uitdaging als terugkeer, proberen in die mate de Poggio op te blaffen dat je mogelijkerwijs voor de meet nog lui als Pogacar en van Aert nog terugziet.

0
Kopinkas 15 maart 2022 om 22:42

In het Nieuwsblad claimt hij dat niemand er hem in deze vorm op de Poggio afrijdt…

0
Steven_E 16 maart 2022 om 08:19

Dat claimde hij vorige week, voor z’n ziekte.

0
Jean Dumas 16 maart 2022 om 08:47

Normaal gesproken heeft hij niet het wedstrijdritme en de supercompensatie voor winst in MSR.

0
Barry Batsbak 16 maart 2022 om 09:05

Outsider. Hij mag me verrassen (en het peloton ook).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone