Jasper Philipsen speerpunt Alpecin-Fenix in Nokere Koerse
foto: Cor Vos
maandag 15 maart 2021 om 18:54

Jasper Philipsen speerpunt Alpecin-Fenix in Nokere Koerse

Jasper Philipsen is woensdag de kopman van Alpecin-Fenix in Nokere Koerse. De 23-jarige sprinter komt uit Parijs-Nice, waar hij twee keer naar een top-10-plek sprintte en voor het slotweekend afstapte. Philipsen krijgt onder meer Roy Jans met zich mee.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen staat voor de derde keer aan de start van Nokere Koerse, een wedstrijd die deel uitmaakt van de UCI ProSeries. In 2018 eindigde hij als veertiende en twee jaar geleden, in de laatste editie van Nokere Koerse, werd hij knap derde. Hij moest alleen Cees Bol en Pascal Ackermann voor zich dulden.

Naast Roy Jans scharen ook Laurens De Vreese, Tobias Bayer, Alexander Richardson, Jonas Rickaert en Oscar Riesebeek zich achter de sprintkopman. Eerder dit voorjaar kwam Philipsen in Omloop Het Nieuwsblad (124ste) en Le Samyn (38ste) niet tot ereplaatsen. In Le Samyn speelde hij wel een rol in de zege van ploegmaat Tim Merlier.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2021 19:07
Is nog niet helemaal op dreef, maar misschien hebben ze hem gewoon later laten pieken in de wetenschap dat Merlier en Vdp er al meteen gingen staan na het veldritseizoen?
15 maart 2021 19:30
Speerpunt, ben bang dat het een speer met een stompe punt is nog. Denk niet dat hij als een speer zal gaan, en dat hij al een rake pijl kan afschieten. Maar ja misschien in een iets minder deelnemersveld kan hij wel punten scoren.
15 maart 2021 19:46
Dan hebben ze 132 renners, moet nog steeds Rickaert uit de Tirreno komen opdraven.
    15 maart 2021 20:58
    Opmerkelijk. Die DNF gisteren in de Tirreno zal dan wel gepland geweest zijn.
15 maart 2021 20:48
Ik vind het echt geen goede match en een stap achteruit voor hem.
    15 maart 2021 21:34
    Vind ik ook. Bij UAE had ie ook 2 man voor zich.
    Ipv. Van der Poel in de klassiekers had ie Kristoff, die vaker de slag mist dan VdP
    en in de sprints ipv de achteruitboerende Gaviria heeft ie nu de meer en meer dominante Merlier voor zich.

    Gaat er dus dubbel op achteruit wat betreft het aantal koersen dat ze zijn kaart zullen trekken.

Reacties zijn gesloten.