Jan Maas doet toch niet mee aan Strade Bianche

donderdag 3 maart 2022 om 17:06
Jan Maas doet toch niet mee aan Strade Bianche

foto: Cor Vos

Jan Maas zal zaterdag toch niet aan de start verschijnen van Strade Bianche. De 26-jarige Nederlander van BikeExchange-Jayco voelt zich fysiek niet klaar om deel te nemen aan de Italiaanse klassieker over grindwegen.

Maas laat via social media weten dat hij er zaterdag niet bij is. “Het spijt me dat ik moet aankondigen dat ik Strade Bianche zal missen. Ik voelde me vorige week nog steeds niet goed en ik ben op zoek naar de juiste prikkels. Ik heb daarom, na overleg met de ploeg, besloten om wat extra rust in te bouwen richting mijn volgende grote wielerwedstrijd. Tot dan!”

Zonder Maas rekent de ploeg zaterdag nog wel op kopman Michael Matthews, Alexander Konychev, Matteo Sobrero, Jack Bauer, Sam Bewley en Miles Scotson. BikeExchange-Jayco lijkt geen vervanger op te roepen voor de Nederlander.

Maas kwam dit seizoen al in actie in de Saudi Tour en in België voor het Vlaamse Openingsweekend. In de meerdaagse Saudi Tour werd hij 69ste in het eindklassement, in Omloop Het Nieuwsblad kwam hij als 109e over de streep en in Kuurne-Brussel-Kuurne was Maas goed voor een 105e plek in de daguitslag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 3 maart 2022 om 17:59

Maar goed, een groot aantal WF’s weet nu wel wie Jan Maas is. ;)

0
Erik33 3 maart 2022 om 20:11

Als hij toch niet wordt vervangen dan had deze wedstrijd toch een goeie prikkel geweest, begrijp het niet.

0
Scott Sunderland 3 maart 2022 om 21:15

Koersen op WT niveau lijkt Jan Maas toch wat zwaar te vallen. Het is ook een groot verschil met het vorige ploegje waar hij een aantal jaren voor reed. Niet zo gek op zich, maar hopelijk kan hij het niveau wel aan over een tijdje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone