Jan Boven: “De ontgoocheling bij Belkin is groot” (video)

zondag 6 april 2014 om 18:50

Belkin Pro Cycling streed vandaag in de Ronde van Vlaanderen dankzij Sep Vanmarcke mee om de overwinning. De kopman van de Nederlandse formatie moest in Oudenaarde echter zijn meerdere erkennen in Fabian Cancellara. Ploegleider Jan Boven kijkt voor de camera van WielerFlits terug op een spannende koers.

Belkin had op meer gehoopt dan een derde plaats. “De ontgoocheling is op dit moment heel erg groot”, bekent Boven. “Je rijdt de finale zoals je gehoopt had. Onderweg zijn we wel dingen tegengekomen waarbij het niet helemaal liep zoals we gepland hadden. Best wel wat lekke banden en valpartijen waar je achter zat. Sep had ook een fietswissel. Maar ik denk dat bijna elke ploeg dat vandaag wel had”, geeft hij toe. “Uiteindelijk zitten we met onze juiste mannen van voren. Sep doet een goede inspanning om Cancellara te volgen. Dat weet je dat je voor de winst meestrijdt,” geeft hij aan.

Boven denkt niet dat Vanmarcke de sprint beter had kunnen aanpakken. “Ik heb niet heel veel opmerkingen. Fabian was gewoon de sterkste. In Roubaix had je nog het gevoel dat hij het anders had kunnen aanpakken. Vandaag was het gewoon zoals het was.”

Verder kijkt Boven vooruit en spreekt hij over de kansen van Lars Boom volgende week in Roubaix. “Hij gaat in ieder geval in de finale erbij zijn”, kondigt Boven aan.

Bekijk ook:
Rudi Kemna: “Giant-Shimano heeft een hele goede koers gereden” (video)
Sebastian Langeveld: “Tevreden dat ik mij terug heb kunnen vechten” (video)
Karsten Kroon over de valpartijen: “Vandaag was extreem” (video)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair