Jai Hindley rijdt met Tour Down Under eerste koers van 2023 in eigen land

donderdag 8 december 2022 om 08:56
Jai Hindley rijdt met Tour Down Under eerste koers van 2023 in eigen land

foto: Cor Vos

Jai Hindley zal in het aankomende seizoen voor het eerst in actie komen in de Tour Down Under. Dat nieuws is door de organisatie van de etappekoers uit Australië bekendgemaakt. “Het is mooi om opnieuw voor de Australische fans te rijden.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de site van de Tour Down Under reageerde Hindley, die in 2022 de Giro d’Italia op zijn naam schreef, kort. “De Tour Down Under is altijd een schitterende koers geweest en ik ben blij dat de race volgend jaar weer op de kalender staat”, doelt hij op de voorbije twee jaar. In 2021 en 2022 werd de Australische wedstrijd namelijk niet georganiseerd door corona. De laatste winnaar van de Tour Down Under is daardoor Richie Porte, die won in 2020.

Voor Hindley is het mooi om het seizoen in eigen land te kunnen aanvatten, aangezien hij daarna hoofdzakelijk in Europa zal koersen. “Het is ook heel mooi om opnieuw voor de Australische fans te rijden.” Tot slot blikt Hindley terug op 2022: “2022 was een geweldig jaar voor mij. Ik kijk er nu al naar uit om het volgend seizoen aan te vatten.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

AWestie 8 december 2022 om 09:41

Edit redactie: Haha! Bedankt, is aangepast.

0
Koers 8 december 2022 om 12:51

Volgens Wikipedia heeft de Tour down under meer ‘bezoekers’ dan de Vuelta (op basis van een week). Dat de Vuelta de minst populaire van de 3 GR is wil ik best geloven, maar is het echt zo populair in Australie?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports_attendance_figures#Top_leagues_in_weekly_attendance

0
vevie 8 december 2022 om 15:14

Lijkt mij idd ook sterk dat de TDU meer bezoekers trekt dan de Vuelta.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone