Jack Haig voor drie jaar naar Bahrain McLaren

donderdag 27 augustus 2020 om 14:36
Jack Haig voor drie jaar naar Bahrain McLaren

foto: Cor Vos (archief)

De transfer van Jack Haig naar Bahrain McLaren is een feit: de Australische klimmer zal de komende drie seizoenen uitkomen voor de WorldTour-formatie. Haig neemt binnenkort dus afscheid van het Australische Mitchelton-Scott.

De 26-jarige Haig is sinds 2016 actief voor Mitchelton-Scott en liet al mooie dingen zien in het tenue van deze ploeg. Zo werd hij vorig jaar nog derde in de Bretagne Classic, vierde in Parijs-Nice en zesde in de Ronde van Lombardije. Verder was hij in de grote rondes van onschatbare waarde voor kopmannen als Adam en Simon Yates en Esteban Chaves.

Haig finishte voor de coronabreak nog als tweede in de Volta a la Comunitat Valenciana en de Ruta del Sol. In die laatste rittenkoers won hij bovendien de koninginnenrit met aankomst in Granada. “Ik ben echt ontzettend blij met deze stap. De ploeg staat nog wat in de kinderschoenen, maar er is wel een ongelofelijke drive om beter te worden.”

“Dit is echt een geweldige kans. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging na vijf fantastische jaren bij Mitchelton-Scott.” Teammanager Rod Ellingworth verwacht veel van zijn nieuwste aanwinst. “Ik voorspel een mooie toekomst voor Jack. Hij heeft al laten zien een talentvolle renner te zijn. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Burdincurutcheta 27 augustus 2020 om 14:41

Sterk! Mooi klimmersteam rond Landa.

Panache 27 augustus 2020 om 14:41

Hoppa, voor eigen kans mag ik aannemen.

hartstikkebedankt 27 augustus 2020 om 14:41

Ok. Bij Mitchelton had hij volgend jaar ook genoeg kansen gekregen, want het loopt aardig leeg daar (zeker op zijn terrein). Wat gaat er worden van Mitchelton, want A. Yates, Haig, Impey en Affini de deur uit is wel een serieuze jas die je uit trekt. En na het vertrek van Ewan en toen Trentin was het er al niet beter op geworden.

jvh93 27 augustus 2020 om 14:43

en wat gaat er gebeuren met Mezgec en Durbridge?
Mezgec wordt al een tijdje in verband gebracht met Jumbo-Visma en kan me zo voorstellen dat ook Durbridge er prima op staat bij andere ploegen

ivo001 27 augustus 2020 om 14:54

Dan houden ze nog een paar fatsoenlijke renners over. Chaves, S Yates, Groves, Nieve en Hamilton.

KimJungPoels 27 augustus 2020 om 14:56

Stannard ook een prima talent, en er zal nog wel wat bij komen.

hartstikkebedankt 27 augustus 2020 om 15:11

Fatsoenlijke renners ja, maar kijk waar ze vandaan komen als ploeg. Nieve en Chaves in de grote wedstrijden als kopman is ook wat mager inmiddels. Laat staan wie je in andere wedstrijden moet opstellen.

Panache 27 augustus 2020 om 16:08

Ze hebben moeite met sponsoring, dus gewoon geen groot budget meer. Dan moet je water bij de wijn doen en is het slim dat ze hun grootste troef Simon Yates behouden.

KimJungPoels 27 augustus 2020 om 16:25

Ja ze komen natuurlijk uit een vele betere fase, maar goed ook daar hebben ze wel veelal geprofiteerd van een lange termijn project dat zich uit ging betalen.

Nu kunnen ze met Groves, Stannard, Hamilton, en wellicht nog 1 of 2 aan te trekken (Australische) talenten wellicht weer opnieuw beginnen te bouwen aan een ploeg die structureel mee kan doen. Op zich vind ik daar nooit zoveel mis mee.

Ab Normaal 27 augustus 2020 om 14:50

Ik vind Haig echt een geweldige klimknecht.
Had verwacht dat ie naar Ineos of TJV zou gaan.

Johnny7 27 augustus 2020 om 15:51

Dit is 1 van de beste, zo niet de beste, klimknechten van het peloton. Een Landa zonder blessure/pech gaat hier veel profijt van hebben. Zoals anderen ook al schrijven heeft Landa echt een geweldig team vol met klimmers. Tevens kunnen Haig en bijvoorbeeld een Bilbao in andere (kleinere) rondes voor eigen kansen gaan aangezien er verder geen kopmannen aanwezig zijn. Win/win dus.

Murcia 27 augustus 2020 om 16:05

Er blijft van Mitchelton niet veel over zo, nu nog Mezgec en Durbridge die vertrekken en wat krijg je er voor terug? Tot zover Kangert wat een prima knecht is, maar voor de pas bijtekenende Simon wordt de ondersteuning wel erg dun.

Fred Foekens 27 augustus 2020 om 17:23

Mooie aanwinst. Eigen kansen geven kan slim zijn, de ploeg kan wel overwinningen gebruiken.

jappe666 27 augustus 2020 om 22:45

Ze gaan toch serieus uit hun pijp mogen komen bij MTS, amper 11 renners onder contract voor volgend seizoen voorlopig.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair