Italiaans kampioen Filippo Zana op weg naar BikeExchange-Jayco

maandag 27 juni 2022 om 13:08
Italiaans kampioen Filippo Zana op weg naar BikeExchange-Jayco

foto: Cor Vos

De toekomst van Filippo Zana van Bardiani-CSF-Faizanè lijkt in de WorldTour te liggen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde sportjournalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport is de kersverse Italiaans wegkampioen namelijk op weg naar Team BikeExchange-Jayco.

Zana is aan al zijn derde profseizoen bezig, terwijl hij dit seizoen pas de elite-leeftijd van 23 jaar bereikte. De Italiaan brak in 2021 door met eindzeges in de Vredeskoers en de Sazka Tour. Ook was hij vijfde in de Adriatica Ionica Race, tweede in de Istrian Spring Trophy en derde in de Tour de l’Avenir. Dit jaar won hij de Adriatica Ionica Race en kroonde hij zich tot Italiaans kampioen in de wegwedstrijd.

Volgens Scognamiglio zet Zana komende winter de stap naar de WorldTour. Volgens bronnen van La Gazzetta dello Sport is een deal met Team BikeExchange-Jayco bijna rond. Naar verluidt gaat het om een contract van twee jaar, met een optie voor een derde.

Dit artikel delen:

5 Reacties

AWestie 27 juni 2022 om 13:15

Ik las juist over concrete interesse van Trek gister, ik geloof via @inrng op Twitter

0
Mr. Tornado 27 juni 2022 om 13:17

Ik zag hem ook eerder naar Trek gaan.

0
Mr. Tornado 27 juni 2022 om 13:19

“De toekomst van Filippo Zana lijkt in de WorldTour te liggen.”

Dan moet BikeExchange wel in de WT blijven in 2023. Hoe ze nu bezig zijn zit dat er niet aan te komen.

0
Wim Kruithof 27 juni 2022 om 13:24

Wat jammer. Echt een ongelooflijk talent dit en ik hoopte dat hij Bardiani-CSF weer naar een hoger platform kon tillen. Het is schrijnend gesteld met Italiaanse ploegen op het hoogste niveau en ik had hem als boegbeeld, graag lang bij Bardiani gezien.

0
Dayer Quintana 27 juni 2022 om 14:18

Viel totaal niet op in de Giro, maar is bezig aan een waanzinnige maand juni. BikeExchange is op zich een goeie keuze. In de klimwedstrijden ligt daar nog voldoende ruimte om zijn eigen ding te kunnen doen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone