INEOS Grenadiers richt wieleracademie op in Kenia

vrijdag 9 december 2022 om 15:57
INEOS Grenadiers richt wieleracademie op in Kenia

Ter illustratie - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers gaat een wieleracademie oprichten in Kenia. Dat doen ze samen met de Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge. “We willen het wielertalent in Afrika de kans geven om zich te ontwikkelen.”

De wieleracademie zal in Kaptagat, waar ook de atletiekacademie van Kipchoge ligt, opgericht worden. De gloednieuwe academie zal geleid worden door Valentijn Trouw, de Nederlandse sportcöordinator van INEOS. “De wieleracademie past echt in onze regio”, vertelde Kipchoge aan Sporza.”Er is hier veel talent en de academie biedt kansen om die talenten verder te ontwikkelen. Zo kunnen ze stappen zetten richting de top van het wielrennen.”

“We weten allemaal dat er veel talent is in Afrika, dat is dit jaar opnieuw bevestigd”, verwijst ploegbaas Dave Brailsford naar de prestaties van Biniam Girmay. De Eritreeër won in 2022 Gent-Wevelgem en een rit in de Ronde van Italië, twee indrukwekkende prestaties.

Dit artikel delen:

3 Reacties

lodjan 9 december 2022 om 18:59

Oud nieuws. Dit hele jaar was er al een Eneos trainingslocatie in Kaptagat. De Kenyan Riders verblijven daar door de week. Ze krijgen een trainingschema van Louis Delahaye. Annemiek van Vleuten was er deze week.

1
Harry Hek 9 december 2022 om 22:46

Ik denk dat het bezoekje van Annemiek precies de reden is dat dit bericht hier nu staat :).

0
Jens Voigt 10 december 2022 om 07:59

Gezellig bij de altijd doperende Kenianen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone