INEOS Grenadiers met Thomas, Hayter en De Plus in Coppi e Bartali

maandag 21 maart 2022 om 14:24
INEOS Grenadiers met Thomas, Hayter en De Plus in Coppi e Bartali

Ethan Hayter - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers trekt met Geraint Thomas, Laurens De Plus en Ethan Hayter naar Italië voor de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Thomas kwam een maand geleden voor het laatst in actie: de Tourwinnaar van 2018 besloot na de Volta ao Algarve zijn programma wat om te gooien.

De 35-jarige Thomas hoopt na enkele trainingsweken beter voor de dag te komen in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, maar de Brit richt zich dit voorjaar vooral op de Ardennenklassiekers. Binnen de ploeg van INEOS Grenadiers is het misschien wel eerder uitkijken naar Ethan Hayter, vorig jaar al vierde in de Settimana Coppi e Bartali, en Laurens De Plus.

Met de jonge Brit Ben Tulett en de Ier Eddie Dunbar zijn er nog twee klimmers geselecteerd voor deze koers. Twee ervaren knechten, Cameron Wurf en Salvatore Puccio, vervolledigen de selectie.

De Settimana Internazionale Coppi e Bartali begint dinsdag met een pittige etappe van en naar Riccione. Zaterdag is de slotetappe met aankomst in Cantagrillo. De organisatie zoekt naar een opvolger van Jonas Vingegaard, die zijn titel overigens niet zal verdedigen.

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-it Settimana Internazionale Coppi e Bartali (22-26 maart)
flag-ie Eddie Dunbar
flag-gb Ethan Hayter
flag-be Laurens De Plus
flag-it Salvatore Puccio
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Ben Tulett
flag-au Cameron Wurf

Dit artikel delen:

1 Reactie

Deel Koeper 21 maart 2022 om 18:43

Naar Ineos-normen is dit toch een collectie overschotjes. Behalve Hayter misschien, maar in wat het voorjaar van de stap vooruit moest worden, is die toch wel erg vaak figurant.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone