Hugo Hofstetter: “De renners die het meest hebben gewerkt, zijn eerste en tweede”

dinsdag 1 maart 2022 om 19:40
Hugo Hofstetter: “De renners die het meest hebben gewerkt, zijn eerste en tweede”

foto: Cor Vos

Hugo Hofstetter was al met al tevreden met zijn tweede plaats in Le Samyn. De Franse renner van Arkéa Samsic maakte deel uit van de kopgroep die ging rijden om de overwinning, en in de sprint moest hij alleen Matteo Trentin voor zich dulden.

Exterioo Cycling Cup

Volgens Hofstetter doet de uitslag recht aan het wedstrijdverloop, vertelt hij op de website van zijn ploeg. “Ik heb veel werk verzet in deze wedstrijd, uiteindelijk werden de twee die het meeste werk hadden verzet eerste en tweede. In de sprint raakte in op honderd meter van de streep een beetje ingesloten. Ik moest even inhouden, daarna heel snel weer in gang getrokken – maar het was niet genoeg om te winnen.”

De 28-jarige renner betwijfelt of hij sterker was dan Matteo Trentin. “Hij leverde namelijk ook veel inspanning en probeerde ook slim te zijn. Het is altijd moeilijk om te zeggen of ik had gewonnen als ik niet ingesloten had gezeten. Vandaag won Matteo, ik eindigde tweede. Hij was de sterkste. Dat is het. In ieder geval ben ik tevreden met mijn race. Ik heb veel gewerkt en zat van voren. Ik was in de aanval, en daar ben ik in deze Le Samyn het meest tevreden over.”

Ploegleider Arnaud Gérard roemde de prestaties van zijn ploeg, want achter Hofstetter eindigde Amaury Capiot als dertiende. “Natuurlijk, als je als tweede eindigt, ben je altijd wat teleurgesteld. We koersen altijd om te winnen. Hugo reed een zeer goede koers, de sprint was heel close. Een sprint met acht renners is altijd een beetje ingewikkeld omdat iedereen naar Trentin en Hugo keek, en dat is nooit gemakkelijk. Maar Hugo was veelbelovend in deze Le Samyn 2022.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

meqadon 1 maart 2022 om 20:10

Heb ik dan naar een andere koers gekeken? Want ik zag vooral vocsnor veel met zijn snoet in de wind

JVD 1 maart 2022 om 20:24

Ik heb de laatste 30 km teruggekeken, terwijl ik de winnaar al kende. Dacht een paar keer: nou die heeft het niet gestolen.

Lalsacien 1 maart 2022 om 21:03

@meqadon jij kijkt vanaf de kant en Hofstetter kijkt vanuit de koers. Dan heb jij dus naar een andere wedstrijd gekeken. Jouw aandacht ging wellicht ook meer naar Campenaerts dan naar Hugo. En Hugo denkt weer meer vanuit zichzelf. Zo zijn er allerlei invalshoeken.

Romāns Vainšteins 1 maart 2022 om 22:56

Hofstetter heeft met name en samen met Trentin er veel aan gedaan om de voorste groep buiten schot vh peloton te houden. Terecht ook als snelsten. In de finale werd het wat tactischer en viel de 3e sterke man Campenaerts wat meer op omdat deze enorm veel grinta aan de dag legt bij gaatjes dicht poefen.

Dikke chapeau voor Hugo, hij heet Hugo en met vertrouwen en als outsider dit verdere voorjaar in. Dwars door Vlaanderen op zijn Gatto’s ligt gewoon binnen zijn bereik.

Limal 1 maart 2022 om 23:18

Hij heet Hugo. Victor Hugo?

Jean Dumas 2 maart 2022 om 06:56

Ik speelde Hofstetter vooraf en dacht in de finale, die gaat het afmaken. Maar in alle eerlijkheid is het ook wel fijn dat Trentin het een keer afmaakt.

ThorHushovd 2 maart 2022 om 09:00

Dat vind ik ook, ik speelde geen Trentin maar gun het hem ten zeerste, helemaal na het zien van zijn ijver.

Headlines

Materiaalzone

Populair