Hesjedal en Gutiérrez stappen niet meer op de fiets

zaterdag 7 juli 2012 om 10:56

foto: Sirotti

Ryder Hesjedal zal straks niet meer aan de start verschijnen van de zevende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Canadees, die na zijn eindzege in de Ronde van Italië ook in de Tour als kopman zou worden uitgespeeld door Garmin-Sharp, heeft te veel last van de verwondingen die hij gisteren opliep bij een val.


Hesjedal zag gisteren al zijn kansen op een goed eindklassement in het water vallen doordat hij een kwartier na ritwinnaar Peter Sagan over de streep bolde. Hij beloofde na de rit dat hij de strijd niet zou staken, maar een grote bloeduitstorting op zijn linkerbeen heeft daar inmiddels anders over beslist.

Ook José Iván Gutiérrez heeft vanmorgen besloten niet meer op de fiets te stappen. De Spanjaard heeft een snijwonde op zijn knie die het hem zelfs bijna onmogelijk maakt om gewoon te stappen, meldt zijn ploeg. Hij is al de derde uitvaller bij Movistar, dat eerder ook José Joaquín Rojas en Imanol Erviti zag wegvallen.

Beter nieuws komt er uit het kamp van Argos-Shimano. Uit een onderzoek in het ziekenhuis van Metz is gebleken dat Johannes Fröhlinger weliswaar zijn pink heeft gebroken, maar de Duitser kan wel weer op de fiets stappen. Het gaat om een ‘schone’ breuk, waarvoor een operatie niet noodzakelijk is.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair