Harm Vanhoucke maakt per 1 juli profdebuut bij Lotto Soudal

vrijdag 29 juni 2018 om 15:40
Harm Vanhoucke maakt per 1 juli profdebuut bij Lotto Soudal

foto: Giro Valle d'Aosta (archief)

Harm Vanhoucke verruilt komende zondag de beloftenploeg voor het profteam van Lotto Soudal. Het 21-jarige Belgische vedergewicht herstelt op dit moment van bloedarmoede, waardoor hij enkele belangrijke U23-afspraken miste. De jongeling heeft echter onlangs de training hervat, waardoor hij zijn geplande overstap ‘gewoon’ kan maken.

Vanhoucke is op dit moment een van de beste klimmers in het internationale beloftencircuit. “Ik zal me in de eerste plaats concentreren op rittenwedstrijden van een week”, vertelt hij in een persbericht van zijn nieuwe ploeg. “Ik hoop natuurlijk om ooit eens een wedstrijd van dat niveau te winnen. Later in mijn carrière wil ik eens alles op een grote ronde zetten om te zien waar ik strand. Maar daar moet je natuurlijk heel veel voor opgeven. Laten we eerst kijken hoe ver ik geraak in rittenkoersen van een week.”

Vanhoucke vertrekt binnenkort op hoogtestage naar Livigno, samen met enkele van zijn nieuwe ploegmaats. “De Ronde van Polen gaat een van mijn eerste wedstrijden als prof zijn. Lastig, zeker omdat ik nu al een tijdje geen wedstrijden meer heb betwist. Daarna rijd ik een programma met de nationale belofteploeg ter voorbereiding op het WK in Innsbruck. Daar zou ik graag een doel van maken en hoop ik om mee te strijden voor de overwinning.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Vinyakke 29 juni 2018 om 16:33

Go go Harm! Probeer vooral jezelf niet te veel druk op te leggen. Ervaring opdoen dit jaar is voldoende, volgend jaar kun je al eens proberen wat verder te denken.

0
wielrenner 29 juni 2018 om 17:08

Net hersteld van bloedarmoede en dan gelijk op hoogtestage, lekker slim.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone