Halvorsen klopt Bol in slotrit Tour of Norway, eindzege voor Kristoff
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 15:33

Halvorsen klopt Bol in slotrit Tour of Norway, eindzege voor Kristoff

Alexander Kristoff heeft voor het eerst in zijn carrière de Tour of Norway gewonnen. De thuisrijder van UAE Emirates had in de slotrit aan een derde plaats genoeg om zijn gele leiderstrui te behouden. De ritwinst ging naar landgenoot Kristoffer Halvorsen (Team Ineos), die Nederlander Cees Bol (Team Sunweb) na een millimetersprint naar de tweede plek verwees.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel in de aanval
Al vroeg raakte een viertal met Maarten Wynants (Jumbo-Visma) en Elmar Reinders (Roompot-Charles) weg. De voorsprong werd maximaal vier minuten. Toen het gat terug was gebracht tot twee minuten, gingen Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) en Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) in de tegenaanval.

Binnen no time sloten zij aan en dus vormde zich een kopgroep van zes. De voorsprong bleef lang schommelen rond de drie minuten. In het peloton leidden UAE Emirates (Kristoff) en Dimension Data (Boasson Hagen) de achtervolging. Bij de eerste passage aan de finish was het verschil nog maar veertig seconden.

Spannende finale
Op vijftien kilometer van de meet, vlak voor de slotklim van Smeden, kwam alles bij elkaar en trokken Marc Hirschi en Bjorg Lambrecht ten aanval. Ook Tim Wellens toonde zich in de slotfase, maar het was niet genoeg om een sprint te ontlopen. Ook late aanvallen van Kristoffer Skjerping en Edvald Boasson Hagen hadden geen resultaat. In de sprint die volgde, bleek Halvorsen nipt de betere van Cees Bol en gele trui Alexander Kristoff.

Halvorsen, Kristoff en Hagen – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2019 15:38
jammer van het rondje.. alleen voor sprinters. Langs andere kant lijkt Kristoff wel in vorm.
2 juni 2019 15:46
Ronde van Noorwegen...gemaakt voor Noren. Jammer.
  2 juni 2019 15:52
  inderdaad jammer maar is in bijna alle rondes zo.. Ronde van Italie was gemaakt voor Nibali,Ulissi. Vorige ronde Van Frankrijk gemaakt voor Bardet. Het is bij alle rondes zo.. maar inderdaad jammer.
  2 juni 2019 15:55
  Gemaakt voor Noren? Als Matthews, Groenewegen, Bennett, Sagan of Gaviria hier waren komen opdagen, was de Ronde van Noorwegen gemaakt geweest voor Matthews, Groenewegen, Bennett, Sagan of Gaviria... Alleen je bouwt eerst een parcours en dan is het afwachten wie er komen opdagen ..
  2 juni 2019 15:59
  +1
  @west dit parcours is te zwaar voor Gaviria en Groenewegen, toch wel een beetje gebouwd voor kristoff en EBH maar opzich ook weleens leuk dat de sterkere sprinters het mogen uitvechten voor een klassement
2 juni 2019 18:13
De jonkies van Sunweb hebben zich goed getoond.

Reacties zijn gesloten.