Guillaume Martin twee jaar langer bij Wanty-Groupe Gobert

zondag 29 juli 2018 om 18:24
Guillaume Martin twee jaar langer bij Wanty-Groupe Gobert

Guillaume Martin blijft ook de komende seizoenen Wanty-Groupe Gobert trouw. De Belgische ProContinentale formatie maakt vandaag bekend dat de nummer 21 van de Tour de France voor twee jaar heeft bijgetekend. De 25-jarige Fransman verlengt tot eind 2020.

“Het was geen eenvoudige keuze, daarom dacht ik er lang over na”, vertelt Martin in een persbericht. “Ik ben nu 25 jaar. Ik ben al drie jaar prof, dus ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière. Ik ben drie jaar geleden begonnen aan dit prachtige avontuur en ik vergeet niet dat Jean-François Bourlart de eerste was die mij vertrouwde. We hebben iets opgebouwd in drie jaar. Het was niet altijd perfect en we hebben fouten gemaakt. Maar we proberen steeds om vooruitgang te boeken en ik ben een belangrijke pion in dit project, wat ik op prijs stel.”

Martin – die een groot gedeelte van de Tour met een gebroken rib reed – verwacht zich bij de Belgische formatie verder te kunnen ontwikkelen. “Ik heb nooit verborgen dat ik ambitieus ben. Ik wil dat de ploeg ook zo is en Jean-François Bourlart is ambitieus. We zullen samen zeker nog stappen
zetten. “

Dit artikel delen:

8 Reacties

glenn485 29 juli 2018 om 18:25

Heb ook het gevoel dat in deze rol Wanty ook gewoon zijn plafond is. In een WT team zal die denk ik nooit ergens kopman kunnen worden, is ie net niet goed genoeg voor.

Grobbel 29 juli 2018 om 18:34

Mja, hij zit er ook wel op z'n plek. Maar wat als Wanty volgend jaar misgrijpt bij de wildcards voor grote rondes? Dat zou toch zonde zijn voor zijn ontwikkeling. Cofidis of Groupama-FDJ zouden ook geen gekke ploegen zijn geweest.

WernerFranke 29 juli 2018 om 18:36

Tourstart is in België volgend jaar, wellicht zal dat ook in het voordeel zijn van Wanty bij de verdeling van de wildcards.

Dutchbiker 29 juli 2018 om 20:26

@Grobbel, helemaal mee eens. Bij Cofidis kan hij ook nog Vuelta rijden en zekerheid voor wildcard tour.

brianbentert 29 juli 2018 om 20:35

Heeft een aanbieding van AG2R en ik meen UAE afgeslagen. Denk dat de reden is dat hij daar moest knechten en bij Wanty de uitgesproken kopman is voor de rondes. Mooi voor Wanty. Het gros van de belangrijke renners blijven overigens nog 1 of 2 jaar op van Keirlsbulck na. Top!!
Hopelijk blijven Backaert, Vanspeybrouck, Smith en Declerq ook. Hoewel het afwachten is of Declerq ooit weer helemaal op niveau komt. Zijn ervaring is echt een toevoeging voor deze ploeg.

zipp404 29 juli 2018 om 20:37

Naar mijn idee een overschatte renner. Ik denk dat je een 25+er geen talent meer kunt noemen. Ik zie zo een renner liever als ritkaper dan voor top15/20

FrankyCerami 29 juli 2018 om 20:50

Ach toe nu Zipp. Als ie door Sky wordt opgepikt kan ie alle grote ronden nog winnen. Maar ja, ’t is geen Engelsmam hè!

maklukzat 29 juli 2018 om 22:04

Geen slimme keuze. Voor zijn ontwikkeling was het beter geweest een WT-team te kiezen met meer knowhow.

Headlines

Materiaalzone

Populair