Giro 2023: Nog maar vijf ploegen met een complete selectie
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 12:01

Giro 2023: Nog maar vijf ploegen met een complete selectie

Positieve coronatests en ziektegevallen hebben de voorbije dagen voor heel wat opgaves gezorgd in de Giro d’Italia. Sommige teams zijn al flink gedecimeerd, maar vijf ploegen zijn nog op volle oorlogssterkte.

Jumbo-Visma, UAE Emirates, Astana Qazaqstan, Movistar en Bahrain Victorious zijn nog met acht renners in koers. Dat Jumbo-Visma na tien etappes nog op volle oorlogssterkte is, is wel opvallend. De Nederlandse ploeg kreeg vlak voor de Giro namelijk nog af te rekenen met enkele coronagevallen.

De meeste team delen echter in de coronamalaise. Soudal Quick-Step is het zwaarst getroffen: de Belgische formatie heeft met Ilan Van Wilder, Pieter Serry en Davide Ballerini nog maar drie renners in koers.

Uitvallers 
De Giro d’Italia heeft al afscheid moeten nemen van liefst 34 renners, maar we zijn pas halverwege de ronde. Dat zijn er nu al meer dan de Giro van vorig jaar. Toen moesten in totaal 27 renners de strijd staken.

Maar het kan nog erger, zo blijkt. In de Giro d’Italia van 2003 – gewonnen door de Italiaanse klimmer Gilberto Simoni – haalden liefst 72 renners de eindstreep in Milaan niet. Een niet onbelangrijke kanttekening: destijds reden ploegen nog wel met negen renners. Tegenwoordig zijn dat er nog acht per team.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
17 mei 2023 12:33
Hoe lullig voor de betrokkenen het ook is, dit gaat voor een deel het nieuwe normaal worden als je niet met z'n allen in een quasi-permanente bubbel wilt leven - met alle bijwerkingen, zoals een verzwakking van het immuunsysteem door te weinig blootstelling aan virussen in het algemeen, van dien. Ik zie het ook om me heen, meestal is het rustig, maar af en toe gaat er weer een golf(je) rond. Gelukkig intussen vrijwel altijd zonder erg.
    17 mei 2023 13:12
    Mwah, ik kan best een scenario voorstellen waarin alleen een bubbel rondom grote koersen wordt gecreëerd, waarin de renner (+ deel staf) 1-2 weken voorafgaande een bubbel vormen.
    Is het leuk voor de personen in kwestie? Uiteraard niet..

Reacties zijn gesloten.