Gino Mäder: “Hopelijk is het niet mijn laatste top-5 in een eindklassement”

maandag 6 september 2021 om 13:07
Gino Mäder: “Hopelijk is het niet mijn laatste top-5 in een eindklassement”

Mäder (in de witte trui) met Storer, Roglič en Jakobsen - foto: Cor Vos

Behalve podiumklant Jack Haig had Bahrain Victorious nog een renner in de top-5 van de Vuelta a España. Gino Mäder vond zich na drie weken koers terug op de vijfde plaats en was daarmee ook de beste jongere, vóór onder anderen Egan Bernal.

Mäder, in januari 24 jaar geworden, is heel blij met zijn jongerentrui, zei hij na de afsluitende tijdrit naar Santiago de Compostella via Bahrain Victorious. “Het is ongelooflijk. Ik was al tevreden met mijn voorlopige achtste plaats in het klassement en dat ik bij de beste klimmers was, maar in de etappe van zaterdag viel alles mijn kant op.”

“Nu sta ik hier in de witte trui en heb ik Jack naar het podium geholpen, ik ben er sprakeloos van. Uiteindelijk werd het een vijfde plaats, terwijl er veel sterke renners meededen. Het is onverwacht en misschien een beetje té goed, maar ik neem het zoals het is. Hopelijk is het niet mijn laatste keer in de top-5 van een algemeen klassement”, zei de Zwitser tot slot.

Zijn ploegleider Gorazd Štangelj heeft veel vertrouwen in Mäder. “Ik ben heel blij voor Gino dat hij deze bevestiging van zijn kwaliteiten krijgt. In de toekomst kan hij zeker een klassementsrenner zijn”, aldus de oud-coureur van onder meer Astana, Liquigas en Lampre.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Milanjacks 6 september 2021 om 14:45

Ik zou het zonde vinden als deze jongen zich op het algemeen klassement gaat richten want in de buurt van een grote ronde winst gaat hij nooit komen. Een beetje net als Mollema wat dat betreft. Het feit dat hij zo kort stond kost hem deze Vuelta al een etappe waarschijnlijk. En voor de absolute AK top komt die toch tekort.

jimmen 6 september 2021 om 15:00

In de rangschikking misschien wel 4e achter landa haig padun/caruso en dan 5e worden en jij meent meteen te weten dat ie nooit een grote ronde gaat winnen. 24 jaar, ik heb veel vetrouwen in deze jongen.

vevie 6 september 2021 om 16:52

Top 5 rijden is toch prima. Of podium. Niet iedereen kan winnen. Dit is geen type Kruijswijk die echt alleen maar een AK kan rijden. Hij kan ook etappes winnen, iets wat hij dit jaar al heeft bewezen. Daarnaast zijn er maar enkele renners die een GT kunnen winnen. Het gros van de renners die nu rond rijden gaat never ever een GT winnen. Dat zie ik in dit veld momenteel alleen Pogacar, Roglic, Bernal en Carapaz doen. Een GT winnen zal sowieso afhankelijk zijn van of deze renners aan de start staan en in welke vorm.

Vibeman 6 september 2021 om 14:55

gast is 24, zit nog rek zat in

Milanjacks 6 september 2021 om 15:12

Geen tijdrijder pur sang en geen absolute ster in het hooggebergte. Ik denk dat je nu wel de voorzichtige conclusie kan trekken dat het pittig lastig gaat worden om ooit een grote ronde te winnen. Een freak-Giro zoals TGH hem won uitgesloten.

Ja hij wordt hier vijfde maar ook op 11:33. Het is niet dat die drie minuten tekort komt.

Wim Kruithof 6 september 2021 om 15:53

“hopelijk is dit niet mijn laatste,” zei hij gehangen in de jongerentrui. Dan lijkt het alsof
er nog wel de nodige kansen aan gaan komen.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone