Gianni Bugno herkozen als voorzitter rennersvakbond CPA

zondag 30 november 2014 om 11:33
Gianni Bugno

foto: Sirotti

Gianni Bugno blijft aan als voorzitter van de rennersvakbond CPA. De tweevoudig wereldkampioen blijft zich inzetten voor de belangen van de renners. De vakbond kwam samen in Milaan om de speerpunten voor de komende jaren te bespreken.


“Het belangrijkste voor de toekomst is dat we deelnemen in werkgroepen die zich bezig houden met de hervorming van de wielersport vanaf 2017,” citeert Biciciclismo Bugno. “We willen ervoor zorgen dat de geplande wijzigingen niet leiden tot baanverlies. De hervorming zou moeten zorgen voor meer sponsoren en betere werkomstandigheden voor de renners. Ook degene die minder beschermd zijn. Daarnaast zijn we een voorstander van het aandacht geven aan de wedstrijden die de geschiedenis van onze sport gemaakt hebben, zodat ze niet hoeven te concurreren met wedstrijden in nieuwe gebieden.”

Regels omtrent procedures bij slechte weersomstandigheden zijn een ander speerpunt. “We moeten met precieze regelgeving komen die de jury helpt beslissen in extreme omstandigheden,” legt hij uit. Daarnaast werkt de vakbond aan de verhoging van het minimumloon en een garantiefonds voor renners die hun carrière beëindigen.

Ook hoopt hij dat de UCI de renners betrekt in de beslissing of het schijfremmen toe zal staan. “Het zijn immers de renners die ze zullen gebruiken, dus het zou eerlijk zijn wanneer zij betrokken worden bij de besluitvorming.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair