Getuigen in zaak-Armstrong definitief geschorst

zaterdag 3 november 2012 om 12:42

Armstrong Levi Leipheimer

foto: Sirotti

De renners die hebben getuigd tegen Lance Armstrong zijn nu definitief geschorst. Het gaat hier om Levi Leipheimer, George Hincapie, Michael Barry, David Zabriskie, Christian Vande Velde en Tom Danielson. Zij bekenden allen doping te hebben gebruikt, waardoor ze zes maanden zijn buitengesloten. Voor slechts vier coureurs van het zestal heeft dat grote gevolgen, want Barry en Hincapie hadden al aangegeven na dit seizoen te stoppen.

De mondiale antidopingorganisatie WADA besloot vandaag namelijk niet in beroep te gaan tegen het besluit van het USADA om deze coureurs te bestraffen voor hun dopingbekentenissen. De renners vormden een belangrijk onderdeel in het bewijs voor het dopinggebruik van Armstrong. “We moeten atleten aanmoedigen om naar voren te komen met informatie”, stelt algemeen directeur David Howman op de website van het WADA.

Vrijdag liet het WADA al weten niet in beroep te gaan tegen het besluit van het USADA om Lance Armstrong levenslang te schorsen en zijn zeven Tourzeges af te nemen. WADA-voorzitter John Fahey uitte wel kritiek op de internationale wielerunie UCI: “Nu heeft het een nationaal antidopingbureau grote inspanningen gekost om het noodzakelijke bewijs te verzamelen. Het USADA verdient applaus”, aldus Fahey.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone