Gesink: “Hele etappe flink afgezien”
zaterdag 1 september 2012 om 20:14

Gesink: “Hele etappe flink afgezien”

foto: Sirotti

Er zijn gemengde gevoelens in het kamp van Rabobank na afloop van de veertiende etappe van de Vuelta. Laurens ten Dam kon goed mee en eindigde als achtste, maar Robert Gesink verloor tijd en zakte daardoor een plek in het klassement. “Het was een erg lastige dag. Ik heb de hele etappe flink afgezien. In de finale kwam ik plots in de problemen. Bauke heeft gewacht en hard gewerkt tot vlak onder de top. Voor mij is het balen. Hopelijk is het morgen weer beter,” aldus de Condor van Varsseveld tegenover Rabosport.

Al op de voorlaatste klim had Gesink in de gaten dat hij geen goede benen had. “Dan weet je, dat het een moeilijk verhaal wordt,” bekent ploegleider Adri van Houwelingen. “Het komt wel eens voor dat een renner het eerste uur zware benen heeft, maar er later toch doorheen komt. Maar slechte benen op de voorlaatste col voorspelt weinig goeds.” Toch zag hij met Ten Dam nog een positief punt van deze dag: “Hij rijdt geweldig en constant.”

Ten Dam zelf heeft gemengde gevoelens: “Wat mezelf betreft was het een goede dag, wat Robert betreft wat minder. Ik had de hele dag goede benen, maar de teleurstelling overheerst wel. Ik ben bij Robert gebleven tot Garate erbij kwam. Toen zei Robert: ‘Lau, doe je ding.’ Garate heeft nog een goede, harde beurt op kop gedaan, daarna kon ik naar de eerste groep springen. Dat kostte heel veel kracht en ik kwam erbij toen er vooraan gedemarreerd werd. Toch heb ik nog aan kunnen klampen en een goede uitslag kunnen rijden. Het is anders dan we vanmorgen gehoopt hadden.”

Na het resultaat van vandaag gaat het team mogelijk over op een andere tactiek. “We gaan nu analyseren wat er nog in het vat zit. Wellicht moeten we ons meer op het zoeken naar dagsucces toeleggen, zonder daarbij de posities in het klassement los te laten. Gezien de strijd tussen de toppers in deze ronde is het jagen op dagsucces in bergetappes sowieso een moeilijk verhaal. Er is pas een aankomst bergop door iemand van buiten de top vier gewonnen en dat was Simon Clarke. Dat zegt voldoende, maar dat hoeft natuurlijk niet iedere dag zo te zijn,” aldus Van Houwelingen.

RIDE Magazine