Geraint Thomas: “Dit jaar meer concurrentie in de Tour”

woensdag 5 juni 2019 om 09:37
Geraint Thomas: “Dit jaar meer concurrentie in de Tour”

Geraint Thomas denkt de komende Tour de France over dezelfde vorm te kunnen beschikken als vorig jaar. De titelverdediger vertelt in een interview met de Britse krant The Daily Telegraph dat hij echter verwacht dat de concurrentie dit jaar steviger zal zijn dan in de voorbije editie.

Thomas kende dit jaar een andere aanloop richting de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Na een drukke winter vol verplichtingen kampte hij met overgewicht. Zijn resultaten in de eerste wedstrijden van het seizoen waren dan ook niet indrukwekkend. “Ik heb ervoor gekozen om langzaam terug op niveau te komen”, bekent hij. “Ik wilde mij niet overhaasten. Maar al met al heeft het goed uitgepakt”, geeft hij aan. In de Ronde van Romandië finishte hij vorige maand als derde in het eindklassement.

Thomas heeft net een trainingskamp van twee weken op Tenerife achter de rug. Hij zit bijna op zijn streefgewicht en is vol vertrouwen dat in juli weer op hetzelfde niveau als vorig jaar zit. “Maar of dat genoeg is, zullen we zien”, aldus Thomas. “Iedereen wordt beter. De concurrentie zal dit jaar steviger zijn. Ik denk dat er veel meer renners zijn die een podiumplek kunnen behalen. Ik moet gewoon vasthouden aan mijn filosofie, dat ik mijn best doe en er alles aan doe. Ik heb geen invloed op hoe Dumoulin, Adam Yates, Richie Porte, Steven Kruijswijk of Primoz Roglic het doen.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

jessevdalen 5 juni 2019 om 09:42

Typisch dat hij een quintana, bardet en pinot noemt. Tour deelnemersveld is bizar sterk dit jaar met ook nog D. Martin en Fuglsang

Bazzz 5 juni 2019 om 09:57

Die noemt hij juist niet.

ChefSpijker 5 juni 2019 om 09:58

Het enige verschil met vorig jaar is Pinot met de door jou en Thomas genoemde namen. Dus het valt wel reuze mee met dat de Tour dit jaar veel sterker bezet zou zijn.

jessevdalen 5 juni 2019 om 11:39

@bazzz dat bedoelde ik sorry

martini151 5 juni 2019 om 09:52

Roglic noemen lijkt me overbodig. Die gaat niet voor een klassement met de giro in de benen

Sjoerd vW 5 juni 2019 om 10:00

Opmerkelijk dat hij geen woord rept over Froome! Volgens mij is dat nog zijn grootste concurrent!!

Imbatido 5 juni 2019 om 10:00

De grootste concurrentie komt denk ik uit zijn eigen ploeg. Voor de rest zie ik eigenlijk niet echt renners die de Tour kunnen winnen. Van zijn grootste concurrenten van vorig jaar – Dumoulin en Roglic – is het maar de vraag hoe goed ze gaan zijn. Quintana komt altijd net te kort, Pinot en Bardet is meer voor de derde plek, Porte valt altijd ergens, Yates was vorig jaar nergens, en de rest (Fuglsang, Kruijswijk, Dan Martin) is vaak meer voor plek 4-10. Ik verwacht dat het geen leuke Tour gaat worden.

Sonsbach Allstars 5 juni 2019 om 10:08

Naast Froome lijkt het me goed om ook Bernal nog te noemen. Na de TTT verwacht ik dat ze met zn drieën op kop gaan,

Groningen 5 juni 2019 om 10:55

@Sonsbach:
ik vrees er een beetje voor dat dat in Parijs nog steeds het geval zal zijn. Ze zijn in ieder geval alledrie in staat te winnen.

NDI22 5 juni 2019 om 13:31

@Sonsbach
Zelfs na de ITT verwacht ik ze nog met 3 vooraan, misschien Kwiat ook nog wel. Het parcours tot aan de ITT is niet erg lastig.

Arry1337 5 juni 2019 om 10:02

edit wf: bedankt, aangepast

Jean Dumas 5 juni 2019 om 10:41

Het gaat een rare Tour worden. Sowieso staan de verhoudingen binnen INEOS er anders voor, maar blessures (Dumoulin, Bernal) zorgen ervoor dat de verhoudingen moeilijk te voorspellen zijn. Ik geloof niet dat deze Tour een pure klimmer als winnaar krijgt. De twee tijdritten zijn namelijk al verreden voordat het hooggebergte opdoemt.

Pizzi 5 juni 2019 om 11:01

1. Froome
2. Bernal
3. Thomas

De rest buiten de tijd.

Necsupporter 5 juni 2019 om 12:46

dat zou de leukste tdF ooit zijn!! ha ha

Koers 5 juni 2019 om 11:06

Concurrentie zal uit eigen ploeg dan wel van Tom komen. Unibet geeft de laagste noteringen aan Froome, Thomas, Tom en Bernal. 3 man dus uit dezelfde ploeg waarbij zij bij het berekenen ook nog eens rekening houden dat Thomas/Bernal in principe niet kunnen winnen tenzij Froome niet presteert (zij zijn immers knechten). En toch word de kans hoger geschat dat zij winnen tegenover een echte kopman… :(

Niveauverschil tussen de teams is enorm. Vorig jaar stonden ze met 4/5 landskampioenen(in tijdrit) in de ploegentijdrit, waarbij Froome geen nationaal kampioen was, dat is lekker koersen natuurlijk. Zonder de ploegentijdrit had Roglic gewoon podium gereden, ten koste van Froome.

ChefSpijker 5 juni 2019 om 11:15

Dat lag vooral aan de dramaprestatie van Jumbo natuurlijk. Je doet net alsof Sky daar iedereen op grote achterstand reed, maar uiteindelijk won BMC en bleven er vijf ploegen binnen 11 seconden van elkaar. Jumbo lijkt dit jaar wel echt een stap gezet te hebben in de TTT dus zoiets zal nu wel niet weer gebeuren lijkt me.

xistnc 5 juni 2019 om 11:20

Dat moet ik nog zien. De helft van de Tourploeg van Jumbo werd in de Hammer-TTT op ruim een minuut gezet door CCC. Tel daarbij op dat kopman Kruijswijk niet de grootste TTT-specialist is en enkele andere TJV-ers met flink wat vraagtekens aan de start van de Tour zullen staan.

Koers 5 juni 2019 om 11:25

@chefspijker

Het aantrekken van Martin zal zeker helpen maar het gaat niet alleen om het verschil met Jumbo, Movistar was bijv 50 sec trager en Nibali 1:02, Bardet 1:11 en Mollema 1.12. Dit zijn in mijn ogen als het ware gratis seconden die ze dan al pakken. Het afsnoepen zal in de bergen gebeuren moeten maar daar zetten ze de ene na de andere knecht op kop. Ik heb sowieso niks met de ploegentijdrit maar denk dat het in deze tijd niet echt positief bijdraagt aan de spanning. Wellicht een ritje houden zonder dat dit voor het klassement is.

ChefSpijker 5 juni 2019 om 11:49

Is die Hammer koers een serieuze graadmeter dan? Volg dat niet zo, maar daar rijden ze toch meer een soort race dwars door elkaar heen? Kijkend naar UAE en Tirreno hoort Jumbo nu gewoon bij de betere TTT-teams.

rahimns 5 juni 2019 om 11:49

@Xistnc nu hebben er het wel over een andere lengte. Denk dat die sprintersploeg prima in staat zijn om 28 km te knallen, zet daar een Martin, de Plus en hopelijk een fitte Roglic bij dan kunnen ze in ieder geval de schade wel beperken, het zal niet die minuut zoveel zijn zoals vorig jaar.

wielrenner 5 juni 2019 om 11:22

Volgens mij valt het met die concurrentie wel mee. Volgens mij heeft ie vooral wat te vrezen van Froome. Voor de rest zie ik geen directe belagers.

rahimns 5 juni 2019 om 11:50

Ineos gaat deze Tour volledig domineren vrees ik ook… er gaat niet veel aan zijn.

jp.vanoosterhout 5 juni 2019 om 12:31

sunweb heeft ook een heel goede tijdrit ploeg met dumoulin,kelderman,matthews,kragh andersen,arndt,roche en als haga meedoet.
die gaan de TT misschien wel winnen!

west 5 juni 2019 om 12:46
Quote:
Ik denk dat er veel meer renners zijn die een podiumplek kunnen behalen.

Ik denk dat het er nog steeds drie zijn.

ddb 5 juni 2019 om 12:57

Ik moet het nog maar zien bij Ineos. Dit jaar nog maar weinig gezien van Froome en Thomas.

Jan Blokland 5 juni 2019 om 15:43

Daarom juist!

Djoop 5 juni 2019 om 13:02

Probeert een tour te hypen die de boeken in zal gaan als de saaiste ooit.

girardengo 5 juni 2019 om 13:03

Eerlijk gezegd verwacht ik geen spannende Tour dit jaar. Het krachtsverschil tussen de ploegen wordt te groot. Ik zal mijn kijkgedrag er aan aanpassen.

Chaba 5 juni 2019 om 13:15

Tja, je weet het nooit maar echt indrukwekkend heeft Thomas nog niet gereden. Meestal geen goed teken als je het seizoen met zo een achterstand begint. Maar goed, even kijken hoe hij in Zwitserland presteert.

Romāns Vainšteins 5 juni 2019 om 13:45

edit wf: doe normaal

RobertMollema 5 juni 2019 om 18:15

De top 10 kandidaten: Froome, Thomas, Dumoulin, Nibali, Roglic, Lopez, S. Yates, Landa, Bernal en Mas. Hopelijk ook Kruijswijk. Mogelijk ook Quintana, Pinot en Bardet.

polke57 5 juni 2019 om 18:44

leuk om er vroeg aan te beginnen op de site, iedereen spreekt hier over klassementsrijders, ben eens benieuwd naar de groene trui

Vincent Lacressonniere 6 juni 2019 om 22:29

Haast iedereen voorspelt dat Ineos de Tour gaat domineren. Ik zeg: Froome gaat geen deuk of in ieder geval geen grote deuk in een pakje boter rijden, en Thomas ook niet. Froome heeft er het hele jaar werkelijk niets van gebakken. Echt niets. Niet eens een beetje. Helemaal niets. Thomas werd derde in Romandie, na driekwart jaar te dik te zijn. Als deze twee straks ineens iedereen naar huis fietsen in een ronde die drie weken duurt sta ik wel een beetje paf. Als het ware.

Heb je ook nog Bernal. Wat gaat zijn rol zijn? Eigenlijk verwacht ik van hem nog het meest. Hij komt terug van een blessure en de schijnwerpers (Tour) zullen feller op hem schijnen dan ooit. Bovendien zal hij in het begin waarschijnlijk moeten knechten. Toch zeg ik: Bernal top 5, Froome en Thomas halen de eindstreep niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair